Zeg ‘nordic cuisine’ en ons food-hart gaat sneller kloppen. Want veel ingrediënten zijn ook gewoon op Nederlandse bodem te vinden. Zoals deze zomersalade met bladgroenten, blauwe bessen en Hollandse geitenkaas.
Scandinavisch smorrebrod maak je zo!
zomersalade van bladgroenten, croutons, blauwe bessen en geitenkaas
voorgerecht | 8 personen | v
6 witte boterhammen, korsten eraf
1 zak jonge-slamelange, bijv. mesclun (80 g)
75 g waterkers, blad en dunne steeltjes, gewassen
75 g rucola, gewassen
1 bakje alfalfa (100 g)
200 g zachte geitenkaas
300 g blauwe bessen, gewassen
1 bakje tuinkers
dressing
1 el grove mosterd
1 tl honing
2 el witte wijn azijn
100 ml extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de witte boterhammen diagonaal doormidden en snijd de driehoeken nog eens door in kleinere driehoekjes. Leg ze bij elkaar op een bakblik en rooster ze 8-10 min. in het midden van de oven totdat ze lichtbruin en krokant zijn.
Meng de bladsla, waterkers, rucola en alfalfa in een ruime kom.
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over een grote platte schaal en leg de toast ertussen. Brokkel de zachte geitenkaas er overheen. Bestrooi met blauwe bessen en lepel de dressing er overheen. Garneer met de tuinkers.
Bereiden ± 20 min.
FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS FOODSTYLING BART STUART RECEPT EKE MARIËN PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN.
Meer salades vind je in delicious. hét saladeboek. Bestel het hier in onze webshop.