Hier hebben we altijd zin in: zoete pompoensoep met knoflook en wortel. Je maakt ‘m romig met een flinke scheut slagroom en interessant met een crunchy topping van pompoenpitten en gedroogde cranberry’s. Maak een flinke pan vol (desnoods een dubbele portie) en vries een deel in. Dan heb je altijd comfort food stand-by staan!
Voorbereiding10 minutesminutes
Kooktijd50 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour
Ingrediënten
2elolijfolie + extra voor garnering
1uigrof gesneden
2tenenknoflookgrof gehakt
1aardappelgeschild, in stukken
600ggeschilde pompoenin stukken
2wortelsin stukken
1preialleen het witte deel, gesneden
½tlgemalen nootmuskaat
750mlkippenbouillon
125mlslagroom
1elgeroosterde pompoenpittengedroogde cranberry’s en fijngehakte bladpeterselieblaadjes voor de garnering
Instructies
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 2-3 min. tot hij zacht is. Voeg de knoflook, aardappel, groenten en nootmuskaat toe en schep door elkaar. Voeg de bouillon en 500 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat 25 min. koken of tot de groenten zacht zijn. Laat een beetje afkoelen.
Schep de soep in delen in een blender en pureer hem glad. Schenk de soep terug in de pan en zet op laag vuur. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep voor het serveren de soep in diepe borden of kommen, bestrooi met de pompoenpitten, cranberry’s en peterselie en besprenkel met de extra olijfolie.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan