vegetarisch
aantal 6 |
lunch, voorgerecht |
doordeweeks, kerst |
|
vegetarisch
Hier hebben we altijd zin in: zoete pompoensoep met knoflook en wortel. Je maakt ‘m romig met een flinke scheut slagroom en interessant met een crunchy topping van pompoenpitten en gedroogde cranberry’s. Maak een flinke pan vol (desnoods een dubbele portie) en vries een deel in. Dan heb je altijd comfort food stand-by staan!
Ingrediënten
- 2 el olijfolie + extra voor garnering
- 1 ui grof gesneden
- 2 tenen knoflook grof gehakt
- 1 aardappel geschild, in stukken
- 600 g geschilde pompoen in stukken
- 2 wortels in stukken
- 1 prei alleen het witte deel, gesneden
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- 750 ml kippenbouillon
- 125 ml slagroom
- 1 el geroosterde pompoenpitten gedroogde cranberry’s en fijngehakte bladpeterselieblaadjes voor de garnering
Instructies
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 2-3 min. tot hij zacht is. Voeg de knoflook, aardappel, groenten en nootmuskaat toe en schep door elkaar. Voeg de bouillon en 500 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat 25 min. koken of tot de groenten zacht zijn. Laat een beetje afkoelen.
- Schep de soep in delen in een blender en pureer hem glad. Schenk de soep terug in de pan en zet op laag vuur. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep voor het serveren de soep in diepe borden of kommen, bestrooi met de pompoenpitten, cranberry’s en peterselie en besprenkel met de extra olijfolie.
Voedingswaarde
Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!