nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

ragout van haas met kastanjes en kruidkoek

aantal 4 | hoofdgerecht | kerst, najaar, weekend | nederlands |
Door toevoeging van donkere chocolade wordt deze ragout van haas met kastanjes en kruidkoek een klein beetje bitter.
voorbereiding2 uur 30 minuten
kooktijd25 minuten
totale tijd2 uur 55 minuten

ingrediënten

  • 2 hazenbouten
  • 2-3 el bloem
  • 4 el olijfolie
  • 2 zoete uien grof gehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 300 ml volle rode wijn
  • 300 ml vleesbouillon fond uit pot, van tablet of zelf getrokken
  • 100 g kruidkoek
  • 250 g gekookte kastanjes kant-en-klaar, bij supermarkt, delicatessenzaak of poelier
  • 50 g bittere chocolade 80% cacao, grof gehakt

instructies

Voorbereiden:

  • Kan 1/2 tot 1 dag van te voren. Verwarm de oven voor de 160ºC. Bestrooi de hazenbouten rondom met zout en peper, wentel ze licht door de bloem. Verhit 2 el olie in een braadpan, bak de bouten aan beide kanten op middelhoog vuur goudbruin aan. Haal de bouten uit de pan en leg ze naast elkaar in een passende ovenschaal. Voeg de resterende olie toe aan de pan en bak de ui ± 5 min. Voeg de wijn, bouillon en laurier toe en breng aan de kook. Verkruimel de kruidkoek boven de hazenbouten. Schenk het wijn-bouillonmengesel over de bouten. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Stoof de hazenbouten in het midden van de oven in ± 2 1/2 uur gaar. Haal de hazenbouten uit de pan, laat ze iets afkoelen en pluk het vlees van de botjes en trek het vlees uit elkaar.

Bereiden:

  • Begin 1/2 uur van tevoren. Doe het vlees met de saus in een pan, voeg de kastanjes en chocolade toe. Breng de saus opnieuwe aan de kook, draai het vuur laag en stoof nog ± 10 min. Voeg een scheutje rode wijn (die je bij de haas wilt drinken) of een scheutje goede rodewijnazijn toe om de saus een iets frissere smaak te geven. Lekker met gekaramelliseerde appelpartjes*.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Snijd 2 appels in dunne partjes en bak ze in 2 el boter op laag vuur glazig met 2 el suiker en 1 el citroensap. 
Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Merijn Tol
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
ragout van haas

Vijf extra receptideeën