aantal 4 |
voorgerecht |
kerst, weekend |
hollands |
Pompoenliefhebbers opgelet! Chef-kok Niven Kunz maakte deze heerlijke comfortmaaltijd met pompoensoep, Hollandse garnaaltjes met pompoenpitten.
Ingrediënten
- 75 ml zonnebloemolie
- 1 ui zoet, fijngesneden
- 30 g gember geschild en in plakjes gesneden
- ¼ rode peper zaad verwijderd en gesneden
- 1 teentje knoflook gekneusd
- 1 sereh stengel, gekneusd en in stukken
- ½ kg flespompoen in stukken gesneden
- 250 ml sinaasappelsap vers
- ½ l groentebouillon
- 1 stokbrood
- 8 el Hollandse garnalen handgepeld (bij goede visboer)
- 1 el pompoenpitten
- ook nodig: staafmixer blender, steekring
Instructies
- Verhit de helft van de zonnebloemolie en bak de ui, gember, rode peper, knoflook en sereh ± 5 min. Voeg de pompoen toe. Blus af met de sinaasappelsap en groentebouillon. Kook de soep gaar in ± 20 min. Pureer met een staafmixer. Zeef de soep en kook in ± 10 min. in tot de helft. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd 6 mooie plakjes stokbrood en steek of snijd er mooie ronde croutons uit. Verhit de rest van de zonnebloemolie. Bak de croutons krokant en goudbruin. Verdeel de soep over kommen. Schep wat croutons, Hollandse garnaaltjes en pompoenpitten op de soep.
Voedingswaarde
Recepten en bereiding: Niven Kunz & Team. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Ernie Enkelaar. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!