pompoen met ahornsiroop en kaneel

Chef Mike McEnearney uit Sydney kiest het liefst voor eenvoudig seizoenseten. Zijn pompoen met ahornsiroop en kaneel is een van de redactiefavorieten!

pompoen met ahornsiroop en kaneel
bijgerecht | 4 personen v

½ (kabocha)pompoen, ongeschild,  met pitten, in dunne parten
1 el zonnebloemolie
¼ tl kaneel
125 ml kokosyoghurt*
½ bosje koriander, blaadjes kleingesneden
ahorn-kaneeldressing
1 el tamarindepasta* (potje)
3 el ahornsiroop
3 el lichte sojasaus of tamari
2 tl kaneel
125 ml olijfolie sap van 1 limoen + extra limoenpartjes voor garnering

Klop voor de dressing de tamarindepasta, ahornsiroop, sojasaus en kaneel in een kom.  Voeg onder voortdurend kloppen in een dun straaltje de olie toe, zodat je een gladde dressing krijgt. Voeg het limoensap en zout toe naar smaak.

Verwarm de oven voor tot 220ºC. Leg de pompoenpartjes met de schil omlaag op  een bakplaat. Schep om met zonnebloemolie, kaneel en wat zout en peper. Bak ze 30-35 min. tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen. Schep ze op een schaal, schep de dressing en wat kokosyoghurt erover en bestrooi met de koriander. Serveer met limoenpartjes die je erboven uitknijpt.

* Kokosyoghurt koop je bij natuurwinkels. Tamarindepasta is het vruchtvlees uit de peulen van de Indische tamarindeboom, te koop bij de toko. Vervang evt. door een scheutje citroensap.

Bereiden ± 10 min. / oven ± 35 min.

RECEPTEN EN STYLING MIKE MCENEARNEY FOTOGRAFIE BRETT STEVENS BEWERKING DOSIA BREWER

pompoen-delicious