nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

lofsalade met blauwe kaas, vijgendressing & basilicumolie

aantal 4 | lunchgerecht | doordeweeks | internationaal |
Met lof of roodlof kun je in deze tijd van het jaar fantastische salades maken. Helemaal super met pittige blauwe kaas en de wat zoetige vijgendressing. Schenk ook wat basilicumolie van de salade op een bordje en dip er brood in. Nog olie over? Ook lekker over een bordje pasta met tomatensaus.



Nog een aanrader: deze salade met lof en wortel!
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 10 g basilicum, blaadjes geplukt + kleine blaadjes om te garneren
  • 75 ml olijfolie, of iets meer
  • 1 kaki (persimmon of sharonfruit), geschild
  • 3 struikjes lof, witlof en/of roodlof
  • 4 parten pomelo*
  • 75 g blue d’auvergne of andere pittige blauwschimmelkaas

vijgendressing

  • 3 el rodewijnazijn
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 3 vijgen, gedroogde, geweld en in dunne reepjes

instructies

  • Roer voor de dressing de azijn en sjalot in een kleine kom door elkaar en laat 5 min. staan. Klop dan de olie erdoor. Voeg de vijgen toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer de basilicumblaadjes met 75 ml olie (iets meer mag ook als dat makkelijker mixmet de staafmixer kort tot een groene olie.
  • Snijd de lof over de lengte in lange repen en schep ze in de kom met de dressing om. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd intussen de kaki in dunne plakjes en verdeel over de borden.
  • Verdeel de lof over de kaki.
  • Breek de pomelopartjes, haal ze uit het velletje en verdeel in stukjes over de salade. Brokkel de kaas erboven. Schep de basilicum-olie er omheen. Garneer met basilicumblaadjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 485kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 42g
|
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
* Pomelo is een grote citrusvrucht met een dikke schil en grote parten vruchtvlees. Koop liefst een zo zwaar mogelijk exemplaar, dan weet je dat hij lekker vers is.
recept Yolanda van der Jagt fotografie Eric van Lokven styling Cyn Ferdinandus bereiding Victor de Launay
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

lofsalade met vijgendressing