aantal 4 |
soep, voorgerecht |
feestelijk, kerst |
frans, hollands |
Deze bisque is een perfect voorgerecht voor de feestdagen. Bomvol smaak, een mooie rode kleur en ook nog snel klaar. Wij zijn gek op deze klassieker!
Ingrediënten
- 400 g ongepelde Hollandse garnalen
- 50 ml gin
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 800 ml visbouillon
- 3 el crème fraîche
- 2 el jonge snijbietblaadjes of 1 el shiso purple cress*
- 1 tl roze peperbessen*
- 2 el olijfolie
- 1 sjalot
- 2 el bloem
Instructies
- Pel de garnalen en gooi de koppen weg. Bewaar de pantsers en het garnalenvlees apart. Spoel de pantsers af.
- Verhit in een soeppan de olijfolie. Snijd de sjalot fijn en bak 1 min. zachtjes. Schep de garnalenpantsers erdoor en bak 5 min. op iets hoger vuur. Blus af met de gin.
- Schep de bloem en tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Schenk langzaam de visbouillon erbij en klop met de garde tot een gladde en gebonden soep. Laat de soep op laag vuur 15 min. trekken.
- Neem de soep van het vuur. Pureer de soep – mét de garnalenpantsers! – met de staafmixer. Schenk de soep door een fijne zeef in een schone pan.
- Zet de pan terug op het vuur en verwarm de soep nog 1-2 min. Verdeel over 4 kommen of diepe borden een handje garnalen**.
- Schenk de soep bij de garnalen en maak af met een dot crème fraîche en het snijbietblad. Kneus tenslotte de peperbessen tussen je vingers boven de soep.
Voedingswaarde
calorieën: 215kcal
eiwit: 12g
vet: 13g
koolhydraten: 8g
Voorbereiden (1 dag van tevoren): Maak de soep, laat in een bak met koud water versneld afkoelen en zet afgedekt in de koelkast. Bewaar ook de gepelde garnalen apart afgedekt in de koelkast.
* Shiso purple cress en roze peperbessen zijn bij veel supermarkten te koop.
**Maak met de rest van de gepelde garnalen de volgende ochtend een omelet.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Deze bisque van krab met maïs is een leuke variant.