nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

bisque met maïs

aantal 4 | voorgerecht | kerst, weekend | frans |
Op naar de kust – of naar de viskraam op de markt – voor strandkrab! Mister Kitchen koestert die duurzame schaaldieren en maakt er fantastische bisque mee! Volg hun recept en maak ook zo’n dieporanje, geurige soep.
kooktijd30 minuten
Intrekken45 minuten
totale tijd1 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 1 kg levende strandkrabben*
  • 100 ml olijfolie mild + extra voor de maïs
  • 2 sjalotten in ringen
  • 2 tenen knoflook gekneusd
  • mespunt chiliflakes
  • 75 ml cognac
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 1 blik tomaatblokjes à 400 ml
  • 1 blikje maïskorrels
  • voor erbij: lekker brood

instructies

  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Doe de strandkrabben erin, laat het water weer aan de kook komen en kook ze 1 min. Giet af in een vergiet. Tik met een hamer de strandkrabben stuk, dan komt alle smaak goed vrij. Let op het spat af en toe.
  • Verwarm de olijfolie in een soeppan met dikke bodem en voeg de krabben toe. Bak ze een 4-6 min. en voeg dan de sjalot, knoflook en chiliflakes toe. Bak nog 5 min. en blus met de cognac af. Voeg het sinaasappelsap en de tomaatblokjes toe en zoveel water (800 ml-1 l) als nodig is, zodat de krabben net goed onder staan. Laat de bisque ± 45 min. trekken op zacht vuur, dus niet koken.
  • Zet een kom of pan klaar, zet er een passend vergiet op en leg er kaasdoek die vuil mag worden – de vlekken krijg je er niet goed uit – in. Schenk de bouillon door de doek en laat goed uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht uit de krabben.
  • Verwarm de bisque opnieuw en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de maiskorrels in wat olijfolie en server de bisque met de mais. Geef het brood erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Strandkrabben kun je zelf vangen op het strand. Bij sommige viswinkels kun je ze van tevoren bestellen of overleg of ze bij je viskraam te koop zijn.
Recept: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!