Rood, groen, geel en bruin. Linzen komen in veel kleuren en worden gebruikt in nóg meer keukens. In Indiase dahl, Griekse moussaka of Amerikaanse chili con carne. Omdat ze zoveel eiwitten bevatten, zijn linzen de perfecte vleesvervanger. Wij geven je 5 van onze favoriete recepten met deze alleskunner.

Indiase linzen met spinazie en paneer
Wij zijn gek op linzen en deze traditioneel Indiase dahl zit er vol mee. Pak een stuk flatbread en schep de dahl daarmee op. Superlekker!Meer supersnel Indiaas? Maak ook deze butterchicken met paksoi.

verse worst en linzen uit de oven
Of het nou koud of warm is, dit powermaal met verse worst en linzen is altijd een goed idee. Ook fijn: je kan er meerdere dagen van smullen. Tip: lekker met rode-uiencompote.

chili sin carne
Hoewel vaak gedacht wordt dat chili een Mexicaans of Chileens gerecht is, komt het oorspronkelijk uit de zuidelijke staten van de USA. Wij maken chili sin carne met linzen in plaats van gehakt. Zo eet je minder vlees, maar lever je niet in op eiwitten.

bospeensoep met rode linzen
Aan een rijkgevulde soep met wat brood erbij heb je soms meer dan genoeg voor het avondeten. Daar is deze bospeensoep een voorbeeld van. Kook de rode linzen op het eind even mee, anders verliezen ze hun bite. Naanbrood erbij en genieten maar!

moussaka met linzen
Vegetarisch comfort food. Zo kun je deze moussaka met linzen, harissa en cheddar het beste omschrijven. Behoefte aan meer comfort? Maak dan ook deze romige pappardelle met bloemkool en blauwe kaas.