nr.1 foodmagazine

VIDEO | delicious.helpt: hollandaise maken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een echte klassieker uit de Franse keuken: hollandaise. Met slechts 3 ingrediënten maak je deze saus heel simpel zelf.

Gebruik je zelfgemaakte hollandaise bij deze heerlijke eggs benedict

hollandaise

saus (± 4 personen)

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

2 eidooiers
1 tl citroensap
125 g boter, gesmolten en nog warm

Doe de eidooiers in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heel zachtjes kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken.

Klop de eidooiers au bain marie in 3-5 min. tot een dikke, luchtig massa…

Neem de kom van de pan. Schenk al kloppend beetje bij beetje de boter bij het ei en breng op smaak met zout en eventueel wat peper.

Tip: Houd tot gebruik warm in een thermoskan.

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.