nr.1 foodmagazine

ricottapannenkoekjes: zoet én hartig!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Start je ochtend met fluffy ricottapannenkoekjes in 2 varianten: zoet (met gekaramelliseerde noten, bramen & appeljam) of hartig (met pancetta & rozemarijn). 

Ook met chocopasta kun je heerlijke flensjes maken. Klik hier voor het recept…

ricottapannenkoekjes: zoet én hartig

ontbijtgerecht | 4-6 personen

ricottapannenkoekjes
2 eieren
125 ml melk
250 g ricotta
150 g bloem
100 ml olie
1 bakje hangop voor erbij

zoet
100 g pecannoten
2 el donkerbruine basterdsuiker
1 tl gemalen anijszaad
4 el delicious.jam braam+appel

hartig
8 plakjes pancetta
4 el delicious.jam braam+appel of perzik+rode bes
olijfolie
2 takjes rozemarijn, in stukken geknipt

Klop de eieren met een garde los in een kom. Voeg de melk, ricotta, bloem en een mespunt zout toe en klop kort tot een beslag. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan. Schep 4 flinke eetlepels beslag  in de pan tot je 4 pannenkoekjes hebt. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten in 2-3 min. goudbruin.  Voeg weer 1 el olie toe en bak zo weer 4 pannenkoekjes of tot het beslag op is.

Zoete pannenkoekjes: Doe de pecannoten in een kom en schep om met de donkerbruine basterdsuiker en anijszaad. Verwarm het notenmengsel in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur 5-7 min. of tot de suiker karamelliseert. Laat de noten afkoelen en hak ze noten grof. Serveer de pannenkoekjes met wat hangop, de gekaramelliseerde nootjes en een schep delicious.jam braam+appel.

OF hartige pannenkoekjes: Bak ondertussen in een droge koekenpan de pancetta in 5 min. knapperig en goudbruin. Bak in een laagje olie de rozemarijn 1 min. Serveer de pannenkoekjes met wat hangop, delicious.jam naar keuze, de pancetta en takjes rozemarijn.

Bereiden ± 40 min.

FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING VICTOR DELAUNAY PRODUCTIE & RECEPT MERIJN TOL

kerstontbijt