Start je ochtend met fluffy ricottapannenkoekjes in 2 varianten: zoet (met gekaramelliseerde noten, bramen & appeljam) of hartig (met pancetta & rozemarijn).
Kooktijd40 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
ricottapannenkoekjes
2eieren
125mlmelk
250gricotta
150gbloem
100mlolie
1hangop bakje, voor erbij
zoet
100gpecannoten
2elbasterdsuikerdonkerbruin
1tlanijszaadgemalen
4eldelicious.jam braam+appel
hartig
8plakjespancetta
4eldelicious.jam braam+appel of perzik+rode bes
olijfolie
2rozemarijntakjes, in stukken geknipt
Instructies
ricottapannenkoekjes
Klop de eieren met een garde los in een kom. Voeg de melk, ricotta, bloem en een mespunt zout toe en klop kort tot een beslag. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan. Schep 4 flinke eetlepels beslag in de pan tot je 4 pannenkoekjes hebt. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten in 2-3 min. goudbruin. Voeg weer 1 el olie toe en bak zo weer 4 pannenkoekjes of tot het beslag op is.
zoet
Doe de pecannoten in een kom en schep om met de donkerbruine basterdsuiker en anijszaad. Verwarm het notenmengsel in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur 5-7 min. of tot de suiker karamelliseert. Laat de noten afkoelen en hak ze noten grof. Serveer de pannenkoekjes met wat hangop, de gekaramelliseerde nootjes en een schep delicious.jam braam+appel.
hartig
Bak ondertussen in een droge koekenpan de pancetta in 5 min. knapperig en goudbruin. Bak in een laagje olie de rozemarijn 1 min. Serveer de pannenkoekjes met wat hangop, delicious.jam naar keuze, de pancetta en takjes rozemarijn.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Victor Delaunay. Productie en recept: Merijn Tol