aantal 5 |
ontbijt |
moederdag, pasen |
|
Start je ochtend met fluffy ricottapannenkoekjes in 2 varianten: zoet (met gekaramelliseerde noten, bramen & appeljam) of hartig (met pancetta & rozemarijn).
Ingrediënten
ricottapannenkoekjes
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 250 g ricotta
- 150 g bloem
- 100 ml olie
- 1 hangop bakje, voor erbij
zoet
- 100 g pecannoten
- 2 el basterdsuiker donkerbruin
- 1 tl anijszaad gemalen
- 4 el delicious.jam braam+appel
hartig
- 8 plakjes pancetta
- 4 el delicious.jam braam+appel of perzik+rode bes
- olijfolie
- 2 rozemarijn takjes, in stukken geknipt
Instructies
ricottapannenkoekjes
- Klop de eieren met een garde los in een kom. Voeg de melk, ricotta, bloem en een mespunt zout toe en klop kort tot een beslag. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan. Schep 4 flinke eetlepels beslag in de pan tot je 4 pannenkoekjes hebt. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten in 2-3 min. goudbruin. Voeg weer 1 el olie toe en bak zo weer 4 pannenkoekjes of tot het beslag op is.
zoet
- Doe de pecannoten in een kom en schep om met de donkerbruine basterdsuiker en anijszaad. Verwarm het notenmengsel in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur 5-7 min. of tot de suiker karamelliseert. Laat de noten afkoelen en hak ze noten grof. Serveer de pannenkoekjes met wat hangop, de gekaramelliseerde nootjes en een schep delicious.jam braam+appel.
hartig
- Bak ondertussen in een droge koekenpan de pancetta in 5 min. knapperig en goudbruin. Bak in een laagje olie de rozemarijn 1 min. Serveer de pannenkoekjes met wat hangop, delicious.jam naar keuze, de pancetta en takjes rozemarijn.
Voedingswaarde
Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Victor Delaunay. Productie en recept: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!