glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij
Opperdoezer ronde vindt Janneke een van de lekkerste aardappelsoorten van Nederlandse bodem. Ze zijn niet makkelijk te schillen, dus laat ze vooral in hun jas zitten. Gelukje: dat geeft extra veel smaak!
Ingrediënten
- 1 kg opperdoezer ronde
- 1 sjalot
- 2 el olijfolie
- 1 tl karwijzaad
- 500 g kerstomaatjes
- 100 ml droge witte wijn
- 600 g zalmfilets zonder huid (4 stuks)
- 1 kropsla
- 200 ml volle melk
- 100 ml houdbare slagroom (zie tip* bij recept pasta)
- 1 bakje tuinkers
Instructies
- Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in stukken. Kook de aardappel in ruim water gaar in 15 min.
- Snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de sjalot met het karwijzaad 1 min. Voeg de kers- tomaatjes toe en bak ze 8-10 min. Druk ze tijdens het bakken plat zodat de sappen vrijkomen.
- Schenk de wijn bij de tomaatjes en laat tot de helft verdampen. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en leg ze tussen de tomaatjes. Stoof de zalmfilets in 6 min. rosé of naar wens net gaar. Keer ze halverwege.
- Maak intussen de kropsla schoon en scheur het blad grof. Verwarm de melk.
- Neem de zalmfilets uit de pan en houd ze onder een deksel warm. Schenk de slagroom in de pan en breng aan de kook. Laat de saus 3-4 min. zachtjes inkoken. Leg de zalmfilets erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep de kropsla en bijna alle tuinkers erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de puree over 4 borden. Schep de zalmfilets met de saus erbij en garneer met de cress.
Voedingswaarde
calorieën: 811kcal
eiwit: 40g
vet: 49g
koolhydraten: 49g
TIP Ook lekker met kabeljauw- of schelvisfilet. Voeg voor een extra feestelijk gerecht wat garnalen toe.
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: 18 pasta’s met een scheutje wijn, want daar wordt alles lekkerder van