zalm roerbak met peultjes, crispy chili & sesam-noedels

zalm roerbak met peultjes, crispy chili & sesam-noedels
RECEPTEN: TOM WALTON | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekend een frisse start! Start jouw jaar met gezonde groenten gerechten zoals deze roergebakken zalm met peultjes, crispy chili & sesam-noedels. Dit en nog veel meer vind je in het nieuwe nummer van delicious. Bestel ‘m hier!

Zalm roerbak met peultjes, crispy chili & sesam-noedels

Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofdgerecht | | aziatisch | lactosevrij

Het geheim van goede roerbak? Zorg dat al je ingrediënten en sauzen gesneden en gemixt bij de hand hebt voor een supersnel resultaat.

Kooktijd:10

oven40

Totale tijd:50

Ingrediënten

  • 2 el sesamolie
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 600 g zalmfilet zonder vel, in grote stukken gesneden
  • 2 el crispy chili-olie
  • 4 el plantaardige olie
  • 3 lente-uien, witte deel in 2 cm-stukken, groene deel dun gesneden
  • 1 el fijngeraspte verse gember
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 250 g peultjes, schoongemaakt en in de lengte gehalveerd
  • 250 g choi sum*, in 4 cm-stukken
  • 270 g ramen noedels
  • 2 el geroosterde witte sesamzaadjes

Instructies

  1. Meng de sesamolie, rijstazijn en sojasaus in een kleine kom. Schep de zalm in een kom goed om met 2 el van het sojasausmengsel. Voeg de crispy chili-olie toe aan de rest van het sojasausmengsel.
  2. Verhit 1 el olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de zalm 2-3 min., tot het net gaar is. Schep de zalm uit de wok. Verhit de resterende 3 el olie in de wok op middelhoog vuur. Roerbak het witte deel van de lente-ui, gember, knoflook, peultjes en choi sum 2-3 min.
  3. Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen op het pak. 4 Voeg de noedels en het sojasausmengsel toe aan de wok en schep alles goed door. Voeg ook de zalm toe en bestrooi met de sesamzaadjes en het groene deel van de lente-ui.

Voedingswaarde

  • calorieën: 839 kcal
  • eiwit: 43 g
  • vet: 46 g
  • koolhydraten: 60 g

*Choi sum is een Chinese ­ bladgroente, vergelijkbaar met paksoi maar dan met iets dunnere stengels. In plaats van Choi sum kun je ook paksoi of Shanghai paksoi (de kleinere variant) gebruiken.

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 31x zalm recept voor doordeweeks