yoghurt-panna cotta met nectarines

yoghurt-panna cotta met nectarines
glutenvrij
aantal 6 |
dessert, nagerecht |
|
italiaans |
glutenvrij
Yoghurt frist dit superromige toetje met gekaramelliseerde nectarines lekker op. Let op dat gelatine van botten is gemaakt en dit dessert dus technisch gezien niet vegetarisch is. Agar agar is daarentegen van zeewier gemaakt en houdt de boel net zo goed bij elkaar als gelatine. Reken voor 6 blaadjes gelatine op 7 gram agar agar vlokken, dat is ongeveer 1 zakje.

Liever een ander toetje? Bekijk dan ook eens deze lijst met 52x Italiaanse zoete lekkernijen

Kooktijd25 minutes
opstijven4 hours
Totale tijd4 hours 25 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: 6 ramequins van ± 11 cm Ø (inh. 250 ml)

Ingrediënten

  • 375 ml slagroom
  • 3 ½ el fijne kristalsuiker
  • 90 g vloeibare honing
  • rasp van 1 biosinaasappel
  • 6 gelatineblaadjes ± 10 g, 5 min. geweekt in koud water
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 1 tl vanillepasta (potje) of vanille-extract
  • 3 kleine nectarines, gehalveerd en ontpit

Instructies

  • Verwarm de slagroom in de steelpan met 3 el kristalsuiker, 30 g van de honing en de sinaasappelrasp op matig vuur tot het kookpunt. Draai het vuur laag en laat de suiker onder af en toe roeren in 3-4 min. oplossen. Neem het roommengsel van het vuur.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg ze toe aan het warme roommengsel en roer tot ze zijn opgelost. Schenk het mengsel in een kom zodat het sneller afkoelt. Laat 10-15 min. afkoelen tot het lobbig wordt en spatel dan voorzichtig door de yoghurt. Verdeel over de bakjes en laat 4 uur of een nacht opstijven in de koelkast.
  • Meng intussen in een grote kom de vanille en de rest van de honing. Strooi de resterende 1⁄2 el suiker op een schoteltje.
  • Verhit de grillpan op matig vuur. Druk de halve nectarines met de snijvlakken in de suiker en leg ze met de snijvlakken omlaag in de grillpan. Gril ze 3-4 min. tot ze lichte schroeiplekjes krijgen. Schep de nectarines goed om in de kom met het honing-vanillemengsel.
  • Schep op elke panna cotta een halve nectarine en sprenkel de rest van de honing-vanillesiroop erover.

Voedingswaarde

calorieën: 351kcal
eiwit: 5g
vet: 26g
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
RECEPTEN: GEORGIE ESDAILE, HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!