aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, feestdagen, kerst |
internationaal |
Onze held in de keuken? De bakplaat. Kwestie van veel lekkers erop doen, even wachten en een gerecht vol smaak uit de oven halen! Met deze witlof met parmezaan en knapperige serranoham zit je met de feestdagen gebakken.
Ingrediënten
- 50 g boter
- 55 g fijne kristalsuiker
- 4 struikjes witlof, in de lengte gehalveerd
- 150 ml slagroom
- 70 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt + extra om mee te bestrooien
- 50 g paneermeel
- ¼ bosje bladpeterselie, fijngesneden + extra om mee te bestrooien
- 3 takjes tijm, blaadjes afgerist
- 50 g ontpitte kalamata-olijven
- 120 g dunne plakjes serranoham
- 2 el extra vergine olijfolie, voor erover
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Verhit in een hittebestendige braadslee de boter en suiker op matig tot hoog vuur en roer tot de boter schuimt en de suiker oplost. Leg de witlof met de snijvlakken omlaag in de braadslee en laat 2-3 min. karamelliseren. Keer om, bestrooi met zout en peper en haal de pan van het vuur.
- Meng in een kom de room, Parmezaanse kaas, het paneermeel, de peterselie en tijm. Breng op smaak met zout en peper en schenk het mengsel over de witlof in de pan. Verdeel de olijven en serranoham erover en bestrooi met nog wat Parmezaanse kaas.
- Zet de braadslee 10-15 min. in de oven tot de witlof gaar en de ham krokant is. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zwarte peper en wat extra fijngesneden peterselie.
Voedingswaarde
calorieën: 562kcal
eiwit: 20g
vet: 41g
koolhydraten: 27g
Recepten, Bereiding: Mike Mcenearley, Fotografie: Alan Jensen, Styling: Justine Poole
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Zin gekregen in witlof? 9x witlofsalade | delicious.magazine