wildpaté met toast en uienrelish

Wildpaté met toast en uienrelish

Zelf paté maken is een perfect culinair project voor in het weekend of voor de feestdagen. Deze wildpaté met frisse uienrelish is een feest van smaken en texturen.

eetbare cadeaus om nú te maken – en met de feestdagen weg te geven

Wildpaté met toast en uienrelish

aantal 4 | voorgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | |
De wildpaté maak je een dag eerder, zo wordt hij veel steviger en nóg lekkerder van smaak. Bewaar de rest van de paté afgedekt in de koelkast (max. 4-5 dagen) of in de diepvries (max.1 maand).
kooktijd45 minutes
oventijd + rusten1 day 1 hour

Kookgerei

  • keukenmachine of staafmixer met hakmolen
  • cakevorm (20 cm)

ingrediënten

  • 3 uien
  • 1 el olijfolie
  • 150 ml rode port
  • 75 g halfzoete geleisuiker
  • 500 g wildzwijnpoulet
  • 250 g vetspek in blokjes, koud
  • 1 kleine appel, bijv. elstar
  • 1 ei
  • 1 el bloem
  • 4 el madeira
  • 1 el appelstroop
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ¾ tl gemalen nootmuskaat
  • blaadjes van 6 takjes tijm
  • 4 sneden wit casinobrood

instructies

  • Snijd de uien in halve ringen. Verhit in een sauspan de olijfolie. Bak de uiringen in ± 8 min. zacht. Voeg de port en de geleisuiker toe en breng aan de kook. Kook de jam goed borrelend 2 min.
  • Neem de pan van het vuur. Schep de jam in een schoon potje en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Maal het wildzwijnpoulet in de keuken- machine fijn en doe in een kom. Maal de spekblokjes apart fijn en doe bij het gemalen vlees. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en rasp grof. Voeg de appel, het ei, de bloem, madeira, stroop, kaneel, nootmuskaat, tijmblaadjes, 10 g zout en peper naar smaak toe. Meng het patémengsel goed.
  • Maak het bakpapier vochtig en bekleed de vorm ermee. Schep het patémengsel erin, strijk glad en dek af met het overhangende bakpapier.
  • Zet de cakevorm in de braadslee. Schenk tot halverwege de cakevorm heet water in de braadslee (au bain-marie). Bak de paté zo in 1 uur gaar in de oven.
  • Neem de cakevorm uit het warmwaterbad. Schenk overtollig vet uit de vorm en laat de paté afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast, liefst 1 dag zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  • Rooster het brood. Geef de paté met de toast en uienrelish erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 693kcal
|
eiwit: 38g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 47g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Meer inspiratie met wild? 11x recepten met wild

Wildpaté met toast en uienrelish