nr.1 foodmagazine

11x recepten met wild

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De dagen worden korter en dat betekent maar één ding: het wildseizoen is begonnen! Van half oktober tot eind december zijn hert, haas, wild zwijn, ree, fazant en eend volop verkrijgbaar. Prachtige dieren met uitgesproken smaken, die heel goed combineren met andere seizoensproducten. In dit artikel vind je de lekkerste recepten met wild.

Wat dacht je van geroosterde wintergroenten, paddestoelen en noten? Of van zachte pastinaakpuree, gestoofde vijgen en zelfgemaakte cranberrycompote? Mmm… Je kunt het najaar bijna proeven!

Koken met echt wild

Van stoven tot roosteren, van braden tot grillen: met wild kan het allemaal. Laag en traag is een gangbare bereidingswijze, maar wist je dat hot and fast ook heel geschikt is? Heerlijk voor een winterbarbecue of gewoon binnen.

Kies waar mogelijk voor wild van Nederlandse bodem en let daarbij op het keurmerk ‘Echt Wild’. Dit garandeert dat het vlees afkomstig is van dieren die werkelijk vrij in de natuur hebben rondgelopen. Dat de dieren zelf hun eten hebben gezocht, zijn geschoten door gediplomeerde jagers en dat het vlees geen kunstmatige toevoegingen bevat. Hierdoor heeft het minimale ecologische impact en scoort het hoog op dierenwelzijn. Meer weten? Lees dan verder op de website van Echt Wild. Now, let’s get wild.

De lekkerste recepten met wild

eendenkroket met grapefruit-pepermayonaise
Ga voorbij aan de kroket en maak deze feestelijke eendenkroket met mayonaise van grapefruit en peper. Het zuurtje van de grapefruit gaat perfect bij de authentieke smaak van eend.
Vega kroketje? Probeer dan onze pompoen-saffraankroket met paprika-hazelnootdip,
naar recept
eendenkroket met grapefruit en mayonaise | delicious
hazenrendang
Deze hazenrendang zit bomvol specerijen als gember, kurkuma en laurier. Verwacht een ware smaak explosie zodra je deze pan op tafel zet. Neem er de tijd voor en stop er veel liefde in. Daar wordt hij extra lekker van. Nog meer zin in stoven? Bekijke deze varkenswangen in miso-sojasaus.
naar recept
hazenrendang - delicious
paddenstoelenrisotto met eend en rucola
Wauw: deze risotto heeft alles wat je nodig hebt als het even niet zo lekker weer is buiten. Romige paddenstoelenrisotto, perfect gebakken eend en rucola voor de pit. En dat alles binnen 30 minuten! Voor een lekker frisse noot kan je nog wat sinaasappelschil over de risotto raspen. Ook heel lekker met eend: kroketjes met grapefruit-pepermayonaise.
naar recept
paddenstoelenrisotto met eend en rucola - delicious
slow gebraden rollade van hertenschouder
Zouten, kruiden, oprollen, binden en dan lang en langzaam in de oven garen. Volgens ons de beste manier om een grote, opgebonden hertenschouder te garen.
naar recept
rollade-hert-delicious
stamppot van pastinaak met wildgehaktballetjes
Heerlijk romige pastinaakstamppot met stroopjus en krokante salie. Klinkt als een heleboel werk, maar deze topper staat in een half uur op tafel. Wedden dat je nog een keer opschept?
Nog pastinaak over? Haal wat bataten en geitenkaas en maak deze heerlijke bataat-pastinaaksalade.
naar recept
pastinaakstamppot wildgehaktballetjes stroopjus salie - delicious
gebraden konijn met sinaasappel en dragon
Deins jij niet terug voor een gewaagd stuk vlees? Dan is dit feestelijk gerecht met konijn iets voor jou! De combinatie van sinaasappel en dragon geven het gerecht een fruitige en subtiele bittere smaak.
Konijn toch niet helemaal je ding? Ga dan voor dit bloemkoolgerecht met calvados en tijm.
naar recept
gebraden konijn met sinaasappel en dragon - delicious
ragout van haas met kastanjes en kruidkoek
Door toevoeging van donkere chocolade wordt deze ragout van haas met kastanjes en kruidkoek een klein beetje bitter.
naar recept
ragout van haas
hert met druiven-walnootdressing en bietensalade
De volle smaak van hert wordt heerlijk in balans gebracht door de frisse druiven walnootdressing. Super feestelijk voor kerst. Maar ook heerlijk wanneer je gewoon eens zin hebt om uit te pakken.
naar recept
hert met druiven delicious.
ragout met hertengehaktballetjes en wilde paddenstoelen
Laat je inspireren door de Scandinavische keuken en maak deze heerlijke ragout met hertengehaktballetjes. De rijke, aardse smaak van hert en paddenstoelen geven de ragout een heerlijk volle smaak.
Als winters dessert bak je deze heerlijke amandelbessentaartjes.
naar recept
hertengehaktballetjesragout met wilde paddenstoelen-delicious
vlaamse wildstoof met knolselderijfriet
Voor Familietijd maakte Janneke een fijne wildstoof op zijn Vlaams met friet van knolselderij en met appel-kardemomcompote.
En als dat Vlaamse wel bevalt, dan maak je de volgende dag Vlaamse karbonades met spitskoolstamppot.
naar recept
miniburgers met wildzwijn, chorizo en perenchutney
Deze miniburgers met wildzwijn, chorizo en chutney zijn kleine smaakbommetjes! De pittige chorizo en de fris-zoete perenchutney vormen een heerlijke combinatie! Serveer deze kleine hamburgertjes met een satéprikker als feestelijke kersthapjes!
naar recept
miniburgers wildzwijn - delicious
miniburgers wildzwijn - delicious