De dagen worden korter en dat betekent maar één ding: het wildseizoen is begonnen! Van half oktober tot eind december zijn hert, haas, wild zwijn, ree, fazant en eend volop verkrijgbaar. Prachtige dieren met uitgesproken smaken, die heel goed combineren met andere seizoensproducten. In dit artikel vind je de lekkerste recepten met wild.
Wat dacht je van geroosterde wintergroenten, paddestoelen en noten? Of van zachte pastinaakpuree, gestoofde vijgen en zelfgemaakte cranberrycompote? Mmm… Je kunt het najaar bijna proeven!
Koken met echt wild
Van stoven tot roosteren, van braden tot grillen: met wild kan het allemaal. Laag en traag is een gangbare bereidingswijze, maar wist je dat hot and fast ook heel geschikt is? Heerlijk voor een winterbarbecue of gewoon binnen.
Kies waar mogelijk voor wild van Nederlandse bodem en let daarbij op het keurmerk ‘Echt Wild’. Dit garandeert dat het vlees afkomstig is van dieren die werkelijk vrij in de natuur hebben rondgelopen. Dat de dieren zelf hun eten hebben gezocht, zijn geschoten door gediplomeerde jagers en dat het vlees geen kunstmatige toevoegingen bevat. Hierdoor heeft het minimale ecologische impact en scoort het hoog op dierenwelzijn. Meer weten? Lees dan verder op de website van Echt Wild. Now, let’s get wild.