nr.1 foodmagazine

5 x Snelle ramen recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ramen: what’s not to love? Een dampende kom met krachtige bouillon, beetgare noodles, knapperige groenten en misschien nog wat kip, tofu, tempeh of een eitje. De traditionele Japanse noedelsoep wordt gemaakt op basis van een bouillon die uren heeft getrokken, maar je kunt ook voor een shortcut gaan met deze snelle ramen recepten.

Disclaimer: sommige recepten staan binnen een half uur op tafel, voor de andere heb je ongeveer een uur en een beetje nodig. Omdat het traditionele gerecht uren nodig heeft, valt dit dus ook onder de categorie snelle ramen.

Tip: lees hier 4 tips om zelf supersnel de allerbeste ramen te maken.

5 x Snelle(re) ramen recepten

  1. snelle ramen met biefstuk
  2. ramen met japanse omelet & chili-crispolie
  3. kipramen met spinazie
  4. sesam ramen met tempeh en gerookt ei
  5. miso ramen met kipgehakt en zelfgemaakte noodles

snelle ramen met biefstuk

Deze snelle ramen met biefstuk zet je binnen een half uur op tafel.

snelle ramen met biefstuk
Fotografie: Jeroen van der Spek

ramen met japanse omelet & chili-crispolie

Heb je iets meer tijd? Ga dan voor deze ramen met japanse omelet & chili-crispolie. Lekker vega, maar toch rijk van smaak.

ramen met japanse omelet & chili-crispolie
FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN | BEREIDING: JESSICA LEK | SERVIES: KERAMIEK KANTOOR

kipramen met spinazie

Zin in kip? Dan is deze lichte kipramen met spinazie een echte aanrader. Binnen een half uur op tafel, dus ook perfect voor doordeweeks!

kipramen met spinazie | delicious
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten

sesam ramen met tempeh en gerookt ei

Een klassieker onder de ramens is de sesam ramen. Door de sesam wordt de bouillon romiger. Perfect in combinatie met de hartige tempeh en het gerookte ei.

Sesam ramen met tempeh en gerookt ei
FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN | BEREIDING: JESSICA LEK | SERVIES: KERAMIEK KANTOOR

miso ramen met kipgehakt en zelfgemaakte noodles

Zelf noodles maken klinkt moeilijker dan het is. Het is echt een aanrader! Maak bijvoorbeeld deze miso ramen met kipgehakt en zelfgemaakte noodles.

miso ramen met kipgehakt en zelfgemaakte noodles
FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN | BEREIDING: JESSICA LEK | SERVIES: KERAMIEK KANTOOR
Sesam ramen met tempeh en gerookt ei
FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN | BEREIDING: JESSICA LEK | SERVIES: KERAMIEK KANTOOR