Ramen: what’s not to love? Een dampende kom met krachtige bouillon, beetgare noodles, knapperige groenten en misschien nog wat kip, tofu, tempeh of een eitje.
De traditionele Japanse noedelsoep wordt gemaakt op basis van een bouillon die uren heeft getrokken, maar je kunt ook voor een shortcut gaan met deze snelle ramen recepten.
Disclaimer: sommige recepten staan binnen een half uur op tafel, voor de andere heb je ongeveer een uur en een beetje nodig. Omdat het traditionele gerecht uren nodig heeft, valt dit dus ook onder de categorie snelle ramen.
ramen met japanse omelet & chili-crispolie (60 min.)
kipramen met spinazie (25 min.)
(Niet zo) snelle ramen:
6. sesam ramen met tempeh en gerookt ei (1 uur 15 min.) 7. miso ramen met kipgehakt en zelfgemaakte noodles (1 uur 15 min.)
7x ramenrecepten
voorjaarsramen met een sambal-eitje
Julie: 'Ramen kan mij niet spicy genoeg zijn. Te pittig? Vervang de crispy chili-olie door bijvoorbeeld soja- of hoisinsaus. En mocht je iets meer tijd hebben, dan kun je de eieren ook een nacht marineren in (oolong)thee of sojasaus.'
Echt comfort food zo’n grote kom ramen met heel veel groente en pittige chili-olie. In Japan mag je de noedels gewoon naar binnen slurpen.Gebruik in plaats van mini-paksoi eventueel shanghai paksoi of boksoi.
Ramen noedelsoep: lekker makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren! Kip, biefstuk of ga voor een vegetarische variant. Lekker met paddenstoelen, groenten én niet te vergeten een eitje. Deze snelle ramen met biefstuk zet je binnen een half uur op tafel. Ook lekker: kipramen met spinazie.
Ramen, het Japanse noedelsoepgerecht, is populairder dan ooit. Normaliter wordt voor de basis een bouillon gebruikt die uren is getrokken, maar heb je niet zoveel tijd? Ga dan voor deze snelle(re) ramen met japanse omelet & chili-crispolie.
Ramen, het Japanse noedelsoepgerecht, is populairder dan ooit. Normaliter wordt voor de basis een bouillon gebruikt die uren is getrokken, maar heb je niet zoveel tijd? Ga dan voor deze snellere sesam ramen met tempeh en gerookt ei.
Ramen, het Japanse noedelsoepgerecht, is populairder dan ooit. Normaliter wordt voor de basis een bouillon gebruikt die uren is getrokken, maar heb je niet zoveel tijd? Ga dan voor deze snelle(re) miso ramen met kipgehakt en zelfgemaakte noodles.