lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
lactosevrij
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
lactosevrij
Met dit easy gerecht schud je de wokchef in jezelf zo wakker. Kwestie van de wok op hoog vuur zetten, een handvol verse ingrediënten plus wat uit je voorraadkast laten sissen en omscheppen maar. Zo heb je in no time pittige roerbak op tafel.
Ingrediënten
- 50 g maizena
- ½ tl versgemalen witte peper
- ½ tl versgemalen zwarte peper
- 600 g witvisfilet, in 2 1⁄2 cm-blokjes
- 3 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, in dunne partjes
- 250 g peultjes, schuin doorgesneden
- 125 ml oestersaus
- ½ bosje Vietnamese munt blaadjes, geplukt + extra om erover te strooien
- 300 g gestoomde rijst, voor erbij
- rode Thaise pepertjes, fijngesneden
- bird’s eye of rawit, om erover te strooien
- gezouten pinda’s, om erover te strooien
Instructies
-
Meng in een kom de maizena, witte en zwarte peper en 1 tl fijn zeezout. Schep de blokjes vis hiermee om.
-
Verhit 1 el van de olie in een wok op matig tot hoog vuur. Schep de helft van de vis in de pan en roerbak in ± 3 min. gaar. Schep op een bord, verhit weer 1 el olie en roerbak de rest van de vis. Schep op het bord.
-
Verhit de laatste el olie in de wok op hoog vuur. Bak hierin de ui en roerbak ± 2 min. Voeg de peultjes toe en roer- bak ze in ± 2 min. bijna gaar. Voeg de oestersaus en 3 el water toe. Roerbak nog 1 min., voeg de vis en de helft van de munt toe en laat onder voorzichtig omscheppen doorwarmen. Serveer met gestoomde rijst, nog wat munt, pepertjes en pinda’s.
Voedingswaarde
calorieën: 436kcal
eiwit: 32g
vet: 12g
koolhydraten: 48g
RECEPTEN: OLIVIA ANDREWS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!