Turkse pilav met lam

Turkse pilav met lam

Meer zoals deze pilaf? In de delicious.special ELKE DAG vind je heerlijke rijstgerechten zoals risotto met cavolo nero & paddenstoelen of broccoli-kruidenquinoa met gember en gemarineerde halloumi. Het magazine bomvol recepten voor doordeweeks vind je nu in onze shop!

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | | turks |
Rijst is misschien wel één van de simpelste ingrediënten die je kent. Het neemt veel smaakmakers op tijdens het koken, dé manier dus om een rijk en geurig gerecht als Turkse pilaf met lam van te maken.
Kooktijd1 hour
Rusten10 minutes
Totale tijd1 hour 10 minutes

Ingrediënten

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 500 g mager lamsgehakt
  • 100 g tomatenpuree
  • sap van 1 biocitroen + 4 brede reepjes citroenschil
  • 5 el fijngesneden bladpeterselie + extra om te bestrooien
  • 300 g basmatirijst
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 tl gedroogde munt
  • 2 tl gemalen piment
  • 1 kaneelstokje
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 3 el pijnboompitten, geroosterd
  • geroosterde kerstomaatjes, voor erbij

Instructies

  • Verhit de olie in een grote steelpan met dikke bodem op matig vuur. Bak de ui en knoflook hierin al omscheppend 5-6 min.
  • Voeg het gehakt toe, draai het vuur hoog en bak het gehakt in 10-15 min. rul terwijl je het losmaakt met een pollepel. Voeg de tomatenpuree toe en schep 2-3 min. om. Voeg de citroenschil, peterselie en rijst toe. Schenk de bouillon erbij, doe de munt, specerijen en 1 tl zeezoutvlokken erbij en schep om.
  • Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de pilav afgedekt 25-30 min. tot alle bouillon is opgenomen. Neem van het vuur en laat 10 min. rusten. Roer intussen in een kom de yoghurt los met het citroensap en voeg wat zout en peper toe.
  • Neem de deksel van de pan en schep de rijst luchtig om met een vork. Verdeel over kommen en sprenkel het yoghurtmengsel erover. Bestrooi met peterselie, pijnboompitten en kerstomaatjes.

Voedingswaarde

calorieën: 847kcal
eiwit: 39g
vet: 43g
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
RECEPT: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook superlekker: dahl met kokos, maïs, kikkererwten en tahini