tostadas met tonijn en jalapeño-guacamole

tostadas met tonijn en jalapeño-guacamole

De tortilla is de drager van de Mexicaanse keuken; zacht en op basis van tarwebloem, dan van masa (mais), soms als quesadilla vol smeltende kaas, en dan weer krokant gefrituurd zoals deze tostada. Waar je ook zin in hebt, er is altijd een bijpassende tortilla te vinden! Maar voor nu mag je genieten van deze crunchy uitvoering met een fris-pittige tonijntopping.

glutenvrij
aantal 8 | voorgerecht | weekend | mexicaans | glutenvrij
Simpel, maar doeltreffend. Dat zijn deze tostadas met tonijn en jalapeño-guacamole. Een perfect voorgerecht, want makkelijk om te maken en elke viseter is er gek op. Ook ideaal om te maken voor een grote groep.
Totale tijd30 minutes

Kookgerei

  • uitsteekring 10 cm

Ingrediënten

  • 8 grote maistortilla’s
  • zonnebloemolie om te bakken
  • 450 g tonijn van sashimikwaliteit, in blokjes van 1 cm
  • 2 rijpe tomaten zaadjes verwijderd, in kleine blokjes
  • 1 sjalot, in hele dunne ringen
  • limoenpartjes en korianderblad voor erbij

chipotle-creme

  • 2 chipotlepepers in adobosaus* pot/blik, fijngesneden
  • 3 el zure room
  • 3 el mayonaise
  • kneepje limoensap

jalapeño-guacamole

  • 1 jalapeñopeper, fijngesneden
  • ½ kleine witte ui, fijngesneden
  • 1 grote rijpe avocado, in blokjes
  • sap van 1 limoen
  • 3 el korianderblad, fijngesneden plus voor garneren

Instructies

  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de chipotle-crème.
  • Wrijf in een vijzel de jalapeñopeper en ui met ½ tl zeezoutvlokken fijn. Schep over in een kom en voeg de avocado toe, samen met de limoensap en koriander. Prak grof met een vork.
  • Steek met de uitsteekring 16 rondjes uit de grote tortilla’s, zodat je kleine tortilla’s overhoudt. Verhit een bodem olie van 1 cm in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de tortilla’s met enkele tegelijk in ± 30 sec. per kant goudbruin en knapperig, neem met een tang uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Besmeer de tortillarondjes met jalapeño-guacamole en chipotle-creme. Verdeel hierover de tonijn, tomaten en sjalot en sprenkel er limoensap over. Bestrooi met zout en peper en garneer met korianderblad.

Voedingswaarde

calorieën: 395kcal
eiwit: 18g
vet: 22g
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
* Chipotle-pepers in adobosaus koop je bij de goed gesorteerde supermarkt.
RECEPTEN: CORINNE PARKS | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN. 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!