aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
In delicious.april 2014 gaat Mister Kitchen op jacht naar Hollandse ansjovis. Een paar jaar geleden kregen wij onderstaand ansjovis-recept van Leonardo Pacenti van Toscanini (Amsterdam).
Voorbereiding15 minutesminutes
Kooktijd40 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Ingrediënten
4-6ansjovisvers of gezouten
10pomodorif andere tomaten met veel smaak
1teentjeknoflook
200mlolijfolieextra vergine
6plakkenzuurdesembroodoud, licht, zonder korst
100mlrodewijnazijn
1uirood, in zeer dunne plakken gesneden
½bosjebasilicumblaadjes gescheurd
Instructies
Kruis de tomaten in en dompel ze 20 sec. in kokend water. Ontvel de tomaten, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de pitjes (bewaar sap en pitjes) en snijd in repen. Pureer het tomatensap en de pitjes met de knoflook en zeef het mengsel. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
Scheur het brood in stukken en besprenkel met de rodewijnazijn. Meng met de repen tomaat, de ui, basilicum en het olijfolie-tomaatmengsel en schep voorzichtig door elkaar. Serveer de gezouten verse ansjovis erop met de velkant naar boven.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Leonardo Pacenti. Fotografie: Eric van Lokven