glutenvrij, lactosevrij, veganistisch
aantal 4 |
voorgerecht |
|
frans |
glutenvrij, lactosevrij, vegan
Een heel verfijnde bouillon, de pastis is prachtig in balans met de tomaten. Serveer deze soep als voorgerecht van een uitgebreid zomerdiner, waneer de tomaten op hun best smaken.
Ingrediënten
- 800 g rijpe trostomaten
- 75 ml pastis, slijter
- 12 cherry- of kerstomaatjes aan de tak
- 2 el olijfolie
- 2 sjalotten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de sjalotten fijn. Verhit de olijfolie in een (soep)pan. Bak de sjalot zachtjes 2 min.
- Snijd intussen de tomaten in stukken. Bak de tomaten 2 min. mee met de sjalot. Voeg de pernod en vervolgens 800 ml water toe. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat de tomaten zonder deksel 25 min. op laag vuur trekken; niet koken!
- Leg ondertussen de cherrytomaatjes op een bakplaat. Schuif de tomaatjes in de oven en pof ze 10-15 min., of tot het velletje net openbarst. Houd apart.
- Schenk de bouillon met de tomaten door een zeef en vang de bouillon op. Breng de bouillon goed op smaak met zout en een beetje peper.
- Schep de bouillon in 4 diepe borden en leg de gepofte tomaatjes erin.
Voedingswaarde
calorieën: 137kcal
eiwit: 2g
vet: 6g
koolhydraten: 11g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lekkere toet: chocolade-clafoutis met vijgen en bramen