vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
nederlands |
vegetarisch
voorgerecht |
familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
nederlands |
vegetarisch
Hollands koken met een twist? Culi-redacteur Minta: 'In het weekend pakken we flink uit met tartaar van Hollandse paddenstoelen met geurige hazelnootboter.'
Vier ook de herfst! Het recept vind je hieronder.
Kookgerei
-
kookringen
Ingrediënten
- 150 g boter
- 1½ el witte miso, biologische supermarkt of toko
- rasp van 1 biosinaasappel
- 600 g gemengde paddenstoelen
- bosje bladselderij
- 2 el zure room
- 2 el geroosterde hazelnoten, fijngehakt
- lekker brood, voor erbij
voorraad
- witte peper, 1 teentje knoflook, olijfolie om de selderij in te frituren
Instructies
-
Meng 50 g van de boter met de miso, de sinaasappelrasp en de knoflook.
-
Snijd de paddenstoelen heel fijn en meng met fijn zout. Verhit een antiaanbak koekenpan op hoog vuur en bak de paddenstoelen zonder boter goudbruin.
-
Voeg dan de misoboter toe en bak tot de boter bruist en goed door de paddenstoelen heen zit.
-
Pluk de selderijblaadjes van de steeltjes, houd 5 blaadjes achter en frituur de rest in een laagje olie goudbruin. Snijd de achtergehouden selderij heel fijn.
-
Klop de rest van de boter met de zure room gedurende 10 min. met de mixer, zodat het heel luchtig wordt en meng er wat zout en de fijngesneden selderij door.
-
Zet steeds een kookring op een bord en schep daarin een kwart van het paddenstoelenmengsel. Maak zo 4 cirkels paddenstoelen op 4 borden. Bestrooi met de hazelnoten en gefrituurde selderijblaadjes. Geef er lekker brood en de opgeklopte selderijboter bij.
Voedingswaarde
calorieën: 524kcal
eiwit: 10g
vet: 43g
koolhydraten: 21g
Recepten: Redactie delicious., Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Cyn Ferdinandus, Bereiding: Yvonne Jimmink
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!