Na deze souvlaki toe aan meer inspiratie voor het voorjaar? In het april-nummer van delicious. vind je talloze recepten en tips. Van de lekkerste gevulde pasta’s tot toetjes met romige custard en van de lekkerste ei-gerechten tot noedels in soep, salade of omelet. Bestel het nummer hier.
Souvlaki met tomaten-fetasalade
glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
grieks |
glutenvrij
Souvlaki is ook heerlijk om op de barbecue te roosteren! Extra lekker met notenrijst of een gepofte aardappel. Lekkere afsluiter: Griekse sinaasappel-revani met metaxa
Kookgerei
- ook nodig: 4-8 metalen of houten spiesen (week houten spiesen van tevoren in water)
Ingrediënten
- 500 lamsfilet
- 1 biocitroen
- 2 tl gedroogde oregano
- 500 g tomaten
- 2 rode uien
- 150 g feta
- 3 takjes munt
- 2 el rodewijnazijn
- 2 tenen knoflook
- 8 el extra vierge olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de lamsfilet in blokjes en doe in een schaal. Boen de citroen schoon en rasp boven het vlees de schil af. Halveer de citroen en pers het sap boven het vlees uit. Rasp ook de knoflook erboven. Voeg de oregano, 3 el olijfolie, zout en peper toe en meng goed.
- Rijg het vlees aan de spiesen en leg op de bakplaat. Rooster de lamssouvlaki in de voorverwarmde oven – afhankelijk van de dikte – in 6-10 min. bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar.
- Snijd de tomaten in stukken en de uien in halve ringen. Verkruimel de feta grof en snijd de muntblaadjes in reepjes.
- Meng de tomaten en uiringen met de laatste 5 el olijfolie, de wijnazijn, zout en peper naar smaak. Schep de feta en munt er voorzichtig door. Serveer de souvlaki met tomaten-fetasalade.
Voedingswaarde
calorieën: 539kcal
eiwit: 33g
vet: 40g
koolhydraten: 8g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: kip uit de oven: de 21 beste recepten