sobanoedels met makreel uit blik

In het extra dikke september-nummer van delicious. gaan we voor easy. Zo staan er – naast heel veel heerlijke uitpak-recepten – wel 25 recepten in die je binnen een half uurtje op tafel zet. Zo maakt Julie stoof, traybake, pulled chicken en pasta en in het weekend een zalmzijde. Manon presenteert soep, quiche of pita’s, eenvoudiger kán bijna niet. Ga je liever voor makkelijke noedels, volg dan Pippa’s recepten, want zij laat zien dat je ook met kant-en-klare noedels verrassend goed eet. Een voorproefje vind je hieronder! Bestel het hele magazine hier!

Sobanoedels met makreel uit blik

lactosevrij
aantal 2 | hoofdgerecht | | aziatisch | lactosevrij
Pippa: ‘Ik weet nu hoe zeldzaam het is om even een moment voor jezelf te hebben als je jonge kinderen hebt. Om even in alle rust iets te eten. Een van mijn vroege herinneringen: mijn vader die in zijn ondergoed in de badkamer met een vork makreel at, rechtstreeks uit het blikje. Ik zat aan zijn voeten en na elke hap die hij mij gaf, nam hij er zelf ook een, samenzweerderig glimlachend. Een geheim ritueel.’
kooktijd15 minutes
totale tijd15 minutes

ingrediënten

  • 2 bosjes gedroogde sobanoedels
  • 1 handje erwtjes, uit de vriezer
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 tl geroosterde sesamolie
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 80 g makreel uit blik, in olie of water
  • 2 lente-uien, fijngesneden
  • 1 el furikake, toko

instructies

  • Breng een pan water aan de kook en doe de sobanoedels en erwtjes erbij. Kook volgens de aanwijzingen op de noedelverpakking, meestal 4 min.
  • Roer intussen in een kom de sojasaus, sesamolie, ahornsiroop en zwarte peper door elkaar. Laat de makreel uitlekken.
  • Giet de noedels als ze gaar zijn af, laat uitlekken en doe ze met de erwtjes terug in de pan. Verdeel de makreel met een vork in stukken en voeg toe aan de pan samen met de lente-ui en de saus. Hussel door elkaar. Bestrooi met de furikake en dien op.
Voedingswaarde:
calorieën: 511kcal
|
eiwit: 21g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 74g
auteur: delicious.
RECEPTEN: PIPPA MIDDLEHURST | FOTOGRAFIE: INDIA HOBSON.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Scroll ook eens door deze lijst met 48 recepten met noedels om van te houden, sterker nog, deze recepten heb je nodig!

RECEPTEN: PIPPA MIDDLEHURST | FOTOGRAFIE: INDIA HOBSON.