veganistisch, vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, najaar, weekend, winter |
aziatisch, fusion, internationaal |
vegan, vegetarisch
Lekker en gezond met veel seizoensgroenten en af en toe vlees of vis. Dat kan Janneke Philippi als de beste en voor februari kookt ze élke maaltijd in een halfuur! Deze maaltijd is toevallig helemaal vegan. Geen broccoli in de diepvries? Neem sperziebonen, bloemkoolroosjes of gemengde diepvriesgroenten. Heb je iets meer tijd? Maak dan deze heerlijke geroosterde aubergine met hoisingehakt.
Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- 1 l amandelmelk
- 2 stengels sereh, (citroengras) gekneusd
- 50 g amandelschaafsel
- 2 uien
- 3 el olie
- 400 g broccoliroosjes, diepvries
- 500 g kapucijners, uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 3 el hoisinsaus
- 2 el rijstazijn
- 2 el sojasaus
Instructies
- Breng de rijst met de amandelmelk, 500 ml water en de sereh aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
- Rooster intussen in een grote droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
- Snijd de uien fijn. Verhit de olie in een wok en bak de ui 1 min. Snijd evt. de broccoliroosjes iets kleiner, voeg ze toe en bak al omscheppend 2 min. op halfhoog vuur. Voeg de kapucijners aan de broccoli toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de hoisinsaus met de rijstazijn en sojasaus toe en smoor nog 2 min. op laag vuur.
- Giet intussen de rijst af en haal de sereh eruit. Schep driekwart van het amandelschaafsel door de rijst. Schep de rijst in 4 kommen en verdeel de roerbak erover. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.
Voedingswaarde
calorieën: 640kcal
eiwit: 23g
vet: 19g
koolhydraten: 89g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: ribkarbonade in mosterd-saliesaus met savooiestamppot