aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht, ovengerecht, simpel en snel |
doordeweeks, familietijd |
amerikaans |
vegetarisch
Altijd lekker zo'n bord macaroni met kaas. Maar het kan ook anders. Maak deze snelle mac 'n cheese.
Voorbereiding20 minutesminutes
Kooktijd10 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Kookgerei
4 ovenschaaltjes van 300 ml inh. of 1 grote ovenschaal van 1,2 l inh., ingevet
Ingrediënten
30gboter
3tenenknoflook,fijngesneden
2elbloem
½bosje oregano,blad fijngesneden + extra blaadjes voor erover
300gmacaroni,beetgaar gekookt, koud afgespoeld en uitgelekt
1kleine el dijonmosterd
50gfijngeraspte parmezaanse kaas
150gfijngeraspte gruyère
150ggeraspte mozzarella
500mlmelk
Instructies
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Verhit de boter in een koekenpan op matig vuur. Schep hierin de knoflook 2 min. om zonder te laten kleuren. Strooi de bloem erover en schep 1 min. om. Roer de oregano, macaroni, mosterd, parmezaanse kaas, gruyère, helft van de mozzarella, melk en wat zout en peper erdoor. Breng aan de kook. Schep in de ovenschaal(tjes). Strooi de rest van de mozzarella erover en laat ± 10 min. gratineren onder de grill. Strooi er nog wat oregano over.