America’s favorite: mac ’n cheese. Zin in zo’n dampend schaaltje comfortfood? Het gerecht is favoriet bij kinderen en volwassenen en staat binnen no-time op tafel.
Snelle mac ’n cheese
vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht, ovengerecht, simpel en snel |
doordeweeks, familietijd |
amerikaans |
vegetarisch
Altijd lekker zo'n bord macaroni met kaas. Maar het kan ook anders. Maak deze snelle mac 'n cheese.
Kookgerei
- 4 ovenschaaltjes van 300 ml inh. of 1 grote ovenschaal van 1,2 l inh., ingevet
Ingrediënten
- 30 g boter
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 el bloem
- ½ bosje oregano, blad fijngesneden + extra blaadjes voor erover
- 300 g macaroni, beetgaar gekookt, koud afgespoeld en uitgelekt
- 1 kleine el dijonmosterd
- 50 g fijngeraspte parmezaanse kaas
- 150 g fijngeraspte gruyère
- 150 g geraspte mozzarella
- 500 ml melk
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
- Verhit de boter in een koekenpan op matig vuur. Schep hierin de knoflook 2 min. om zonder te laten kleuren. Strooi de bloem erover en schep 1 min. om. Roer de oregano, macaroni, mosterd, parmezaanse kaas, gruyère, helft van de mozzarella, melk en wat zout en peper erdoor. Breng aan de kook. Schep in de ovenschaal(tjes). Strooi de rest van de mozzarella erover en laat ± 10 min. gratineren onder de grill. Strooi er nog wat oregano over.
Voedingswaarde
calorieën: 715kcal
eiwit: 38g
vet: 33g
koolhydraten: 66g
RECEPT: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: mac ’n cheese lasagne!