slablad met garnalen, kimchi & pittige gebakken rijst

slablad met garnalen, kimchi & pittige gebakken rijst
RECEPTEN: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
lactosevrij
Slablaadjes zijn verschrikkelijk ondergewaardeerd. Wij zien ze vooral als een vervanger voor wraps en taco's, maar in Azië is het een volwaardig gerecht: san choy bow. Deze variant met kimchi is heerlijk fris en pittig.

Maak ook deze variant met sinaasappel en eendenborst

Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 40 g koriander + extra blad voor erover
  • sap van 1 limoen
  • 3 el rijstazijn
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 35 gezouten pinda’s 4 el, fijngehakt
  • 1 el rijstolie
  • 90 g lap cheong* Chinese worst, toko, in dunne plakjes
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 15 g gemberwortel ± 3 cm, fijn geraspt
  • 500 g middelgrote rauwe garnalen (± 16 stuks), gepeld, zonder donkere darmdraad, gehalveerd
  • 3 el chilli bean sauce* Chinese pittige bonenpasta, toko
  • 500 g gekookte zilvervliesrijst
  • 190 g kimchi, kleingesneden
  • 8-12 kropslablaadjes

Instructies

  • Hak de koriander met het limoensap, de rijstazijn en suiker fijn in de hakmolen van de staafmixer. Doe over in een kom en voeg de gehakte pinda’s toe.
  • Schenk de olie in een grote koekenpan of een wok, voeg de Chinese worst toe en bak in ± 3 min. bruin op matig tot hoog vuur. Voeg de knoflook, gember en garnalen toe en bak ± 2 min. mee tot de garnalen roze kleuren. Voeg de bonenpasta toe en bak 1-2 min. mee tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de rijst en kimchi toe en laat al omscheppend in 3-4 min. doorwarmen.
  • Vul de slabladeren met het rijstmengsel en strooi het koriander-pindamengsel erover.

Voedingswaarde

calorieën: 394kcal
eiwit: 27g
vet: 15g
koolhydraten: 34g
auteur: delicious.
* Lap cheong is gedroogde en vaak ook gerookte varkensworst met veel vet, een echte smaakmaker. Of neem andere droge worstjes, evt. gerookte. Chilli bean sauce is een gefermenteerd mengsel van chilipepers, zout, tuinbonen en soms ook tarwe of sojabonen uit het Chinese Szechuan. Er zijn vele variaties te koop. Bak of verwarm het altijd voor gebruik.

RECEPTEN: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!