sardientjes met venkel voor bij de borrel

sardientjes met venkel voor bij de borrel
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
aantal 30 | borrelhap, hapje, snack | | italiaans |
Sloof je eens uit en serveer sardientjes met venkel bij de borrel. Een Siciliaanse droom, vooral als je er goed gekoelde wijn bij schenkt en de borrelplank aanvult met geroosterde pistachenoten en een citroenige ricottadip.
Kooktijd40 minutes
oven20 minutes
Totale tijd1 hour

Kookgerei

  • ook nodig: 2 grote bakplaten, ingevet en bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 40 g krenten
  • 3 el balsamico-azijn
  • 1 el olijfolie + extra om te sprenkelen
  • 80 g boter
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 1 chilipeper zonder zaadlijsten, fijngesneden
  • 30 g Ligurische zwarte olijven, zonder pitten, fijngesneden
  • 200 g zuurdesembrood van enkele dagen oud, gemalen
  • 3 el fijngesneden dille + 3 el bladpeterselie + extra dille voor erover
  • rasp van 1 biocitroen + citroenpartjes voor erbij
  • 30 verse sardientjes, schoongemaakt
  • 2 kleine venkelknollen, in plakjes geschaafd met een mandoline

Instructies

  • Maak eerst de vulling voor de sardientjes. Doe de krenten in een kleine kom, sprenkel de balsamico-azijn erover en laat intrekken.
  • Verhit de olie en boter in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Voeg de uien, knoflook, het venkelzaad, de chilipeper, de olijven en het krentenmengsel toe. Bak 4-5 min. onder af en toe omschep- pen tot de ui glazig is. Voeg het brood- kruim toe en schep 2-3 min. om. Schep in een kom en voeg de kruiden, citroen- rasp en wat zout en peper toe. Laat de vulling voor de sardientjes volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Breng wat vulling aan in elk sardientje en leg ze op de geprepareerde bakplaten. Bak de sardientjes in 15-20 min. gaar in de oven.
  • Spreid de geschaafde venkel uit op een schaal en leg de sardientjes erop. besprenkel met olijfolie, bestrooi met wat dille en serveer met citroen.

Voedingswaarde

calorieën: 74kcal
vet: 8g
koolhydraten: 1g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook zeker een van deze hapjes: 33 snelle koude borrelhapjes