Als je het over comfortfood hebt… deze eenpanner behoort helemaal tot die categorie. Heerlijke risotto gegratineerd in de oven met pastinaak en 2 soorten kaas. What’s not to like?
Ben jij sowieso een kaasliefhebber? Dan wil je het februari-nummer van delicious. in huis halen. Deze staat helemaal in het teken van comfortfood en bevat een productie die helemaal draait om: juist, kaas! Gratin, quiche en pittige dip. Lees meer over het nummer híer!
Risotto uit de oven met pastinaak en 2 soorten kaas
vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
internationaal, italiaans |
vegetarisch
Leg, voor wat extra diepte in smaak, nog wat plakjes pancetta tussen de kaas.
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 500 g pastinaak, geschild en in blokjes
- 6 takjes rozemarijn
- 300 g risottorijst
- 125 ml droge witte wijn
- 1 l groentebouillon
- 150 g gorgonzola dolce
- 25 g parmezaanse kaas, stukje, geraspt
voorraad
- 50 g boter
- 1 el olijfolie
Instructies
- Snijd de sjalotjes fijn. Smelt in een ovenbestendige pan met dikke bodem de helft van de boter. Bak de sjalotjes met 2 takjes rozemarijn 1 min. Voeg de pastinaak toe en bak 2 min.
- Doe de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen.
- Voeg dan in 3-4 porties de bouillon toe. Kook de rijst in 16-18 min. zachtjes beetgaar; voeg pas weer bouillon toe als de rijst de vorige bouillon bijna volledig heeft opgenomen. Roer regelmatig.
- Verwarm intussen de ovengrill voor. Neem de risotto van het vuur en roer de resterende 25 g boter erdoor. Verdeel de gorgonzola over de risotto en bestrooi met de parmezaanse kaas.
- Zet de risotto onder de ovengrill en gril een paar minuten tot de kaas bubbelt en begint te kleuren. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de laatste 4 takjes rozemarijn krokant en leg ze op de risotto. Lekker met een frisse salade.
Voedingswaarde
calorieën: 1078kcal
eiwit: 34g
vet: 40g
koolhydraten: 140g
R+B+S Janneke Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: paddenstoelenrisotto met eend en rucola