Het woord cacciatore betekent ‘jager’ in het Italiaans. Het gerecht is meestal een stoofschotel waarbij vlees wordt gestoofd met groenten en kruiden.
In deze risoni cacciatore is het vlees echter weggelaten en is ‘ie helemaal vegan. Nog niet overtuigd? Dit comfort food staat in 30 minuten op tafel.
Zin in nog meer Italiaans comfort food? 21x Italiaanse stoofgerechten
Risoni cacciatore met courgette
lactosevrij, veganistisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
italiaans |
lactosevrij, vegan
De januariblues maakt geen schijn van kans met dit comfort food uit één pan.
Ingrediënten
- 5 el extra vergine olijfolie + extra om erover te sprenkelen
- 4 kleine courgettes, in 1 cm-schijfjes
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- evt. snufje chilipoeder
- 3 el tomatenpuree
- 125 ml witte wijn
- 800 g kerstomaatjes, uit blik
- 190 g risoni of orzo
- 80 g kalamata-olijven, ontpit
- 400 g limabonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- bladpeterselie, fijngesneden, voor erover
Instructies
- Verhit 3 el van de olie in een koekenpan en bak de courgettes met een snuf zout in 6-8 min. aan beide kanten lichtbruin. Schep ze op een bord.
- Verhit de rest van de olie in de pan, voeg de ui met de knoflook, evt. het chilipoeder (naar keuze) en een snuf (zee)zout toe. Draai het vuur wat lager en bak de ui op matig vuur ± 5 min. onder af en toe omscheppen.
- Voeg de tomatenpuree toe en schep 1 min. om. Schenk de wijn erbij en kook nog 1 min. Voeg de tomaatjes en 250 ml water toe. Breng aan de kook en voeg de risoni en courgetteschijfjes toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de risoni gaar in ± 10 min.
- Voeg de olijven, limabonen, peterselie en flink wat versgemalen zwarte peper toe. Bedruppel vlak voor serveren met nog wat olie.
Voedingswaarde
calorieën: 579kcal
eiwit: 16g
vet: 24g
koolhydraten: 67g
RECEPT: TOM WALTON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!