De januariblues maakt geen schijn van kans met dit comfort food uit één pan.
Kooktijd30 minutesminutes
Ingrediënten
5elextra vergine olijfolie + extra om erover te sprenkelen
4kleine courgettes,in 1 cm-schijfjes
1kleine ui,fijngesneden
2tenenknoflook,fijngesneden
evt. snufje chilipoeder
3eltomatenpuree
125mlwitte wijn
800gkerstomaatjes,uit blik
190grisoni of orzo
80gkalamata-olijven,ontpit
400glimabonen uit blik,afgespoeld en uitgelekt
bladpeterselie,fijngesneden, voor erover
Instructies
Verhit 3 el van de olie in een koekenpan en bak de courgettes met een snuf zout in 6-8 min. aan beide kanten lichtbruin. Schep ze op een bord.
Verhit de rest van de olie in de pan, voeg de ui met de knoflook, evt. het chilipoeder (naar keuze) en een snuf (zee)zout toe. Draai het vuur wat lager en bak de ui op matig vuur ± 5 min. onder af en toe omscheppen.
Voeg de tomatenpuree toe en schep 1 min. om. Schenk de wijn erbij en kook nog 1 min. Voeg de tomaatjes en 250 ml water toe. Breng aan de kook en voeg de risoni en courgetteschijfjes toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de risoni gaar in ± 10 min.
Voeg de olijven, limabonen, peterselie en flink wat versgemalen zwarte peper toe. Bedruppel vlak voor serveren met nog wat olie.
Voedingswaarde
calorieën: 579kcal
eiwit: 16g
vet: 24g
koolhydraten: 67g
auteur: delicious.
RECEPT: TOM WALTON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS