veganistisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
frans |
vegan
hoofdgerecht |
|
frans |
vegan
Een pan met gestoofde groenten waar iedereen van smult. Bovendien kun je het recept makkelijk je eigen draai geven. Liever iets meer pit? Voeg dan 2 a 3 tl harissa toe. Mag het wat aromatischer? Neem in plaats van alleen tijm een bosje gemengde Provençaalse kruiden, waaronder rozemarijn. oregano en salie. Zo geef je deze ratatouille nóg meer smaak.
Bekijk ook: keftedes van tomaat (Griekse vega gehaktballetjes)
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 400 g tomatenblokjes 1 blik
- 250 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 3-4 takjes tijm
- baguette, voor erbij
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
Instructies
-
Snijd de ui grof en de knoflook fijn. Verwarm in de koekenpan de olijfolie en bak hierin de knoflook 1 min. Snijd intussen de aubergine en courgette in 2 cm-blokjes, schep ze om met de rode uien en bak de groenten 10 min.
-
Voeg de tomatenblokjes mét het vocht, kikkererwten en tijm toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten 20-25 min. zachtjes.
-
Serveer de ratatouille met het brood.
Voedingswaarde
calorieën: 390kcal
eiwit: 15g
vet: 11g
koolhydraten: 53g
STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!