Een pan met gestoofde groenten waar iedereen van smult. Bovendien kun je het recept makkelijk je eigen draai geven. Liever iets meer pit? Voeg dan 2 a 3 tl harissa toe. Mag het wat aromatischer? Neem in plaats van alleen tijm een bosje gemengde Provençaalse kruiden, waaronder rozemarijn. oregano en salie. Zo geef je deze ratatouille nóg meer smaak. Bekijk ook: keftedes van tomaat (Griekse vega gehaktballetjes)
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
2rode uien
1aubergine
1courgette
400gtomatenblokjes1 blik
250gkikkererwtenuit blik, uitgelekt
3-4takjes tijm
baguette,voor erbij
2tenenknoflook
3elolijfolie
Instructies
Snijd de ui grof en de knoflook fijn. Verwarm in de koekenpan de olijfolie en bak hierin de knoflook 1 min. Snijd intussen de aubergine en courgette in 2 cm-blokjes, schep ze om met de rode uien en bak de groenten 10 min.
Voeg de tomatenblokjes mét het vocht, kikkererwten en tijm toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten 20-25 min. zachtjes.