Pasta uit de frituur? Het moet niet gekker worden! Gek lekker ja, want zo’n krokante ravioli is een onverwachte smaaksensatie. Superkrokant, smeuïg vanbinnen: wie had dat gedacht. Wij noemen het de crouton 2.0 (en dat is een understatement).
Grote kans dat je net als wij (en dan bedoelen we de hele redactie van delicious.) een zwak krijgt voor gefrituurde ravioli. Niet alleen kun je er een salade mee versieren, als dip doet-ie het al evengoed.
In het juni-nummer van delicious. delen we een frisse citroen-artisjokkendip, waar je de ravioli als een soort chipje doorheen haalt. Heel uitnodigend! Het recept vind je in het juni-nummer op pagina 42.
Radicchiosalade met gefrituurde pompoenmezzelune
vegetarisch
aantal 4 |
lunchgerecht, salade, voorgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Wat een verrassing: gevulde pasta frituren kán gewoon, en het is ook nog eens onwijs lekker! Waar de deegkussentjes normaal lekker zacht zijn, kun je uit de frituur rekenen op een goede crunch – een soort superluxe croutons!
Kookgerei
- ook nodig: evt. keukenthermometer
Ingrediënten
- 45 ml extra vergine olijfolie 3 el
- 1/4 gepekelde citroen zonder vruchtvlees, schil fijngesneden
- 100 g basilicumpesto
- zonnebloemolie, om in te frituren
- 500 g verse mezzelune of ravioli , met pompoenvulling
- 1/2 radicchio, blaadjes losgehaald
- 50 g rucola
- 2 bollen buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
Instructies
- Klop in een kleine kom de olie, citroenschil en basilicumpesto tot een dressing.
- Verhit zonnebloemolie in een middelgrote (frituur)pan op hoog vuur tot 180°C. Gebruik een keukenthermometer of wacht tot een blokje brood goudbruin erin kleurt. Frituur de mezzelune met een paar tegelijk in 1-2 min. goudbruin en krokant; keer ze regelmatig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Schep de radicchiobladeren en rucola in een grote schaal en sprenkel de basilicumpesto-dressing erover. Verdeel voor serveren de gefrituurde ravioli en stukjes mozzarella erover.
Voedingswaarde
calorieën: 668kcal
eiwit: 20g
vet: 34g
koolhydraten: 67g
RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: DAVID MORGAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook al zo lekker: speltrisotto met geroosterde pompoen & gerijpte geitenkaas