Een goede soep wordt een fantastische soep door de juiste smaakmakers en toppings toe te voegen. Bij dit recept voor pastinaaksoep kiezen we voor peer en amandelstengels. Tast toe! Tips voor toppings vind je hier! Gebruik bijvoorbeeld kaas, kokos of kikkererwten!
Voorbereiding40 minutesminutes
Kooktijd10 minutesminutes
Oven35 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
Ingrediënten
1-2pastinakenà 350 g vuil gewicht, geschild in stukken
1uigroot, in parten
2tlkerriepoeder
2elolijfolie
2handperengeschild en klokhuis verwijderd, in stukken + extra blokjes voor garnering
1lgevogelte- of kippenbouillon
2plakjesdiepvriesbladerdeegnet ontdooid
1eierdooierlosgeklopt
25gamandelenmet vlies, grof gehakt
25gparmezaanse kaasgeraspt
bladpeterselieheel fijngesneden
olijfolieextra vierge
Instructies
Verwarm de oven voor op 200C. Schep de pastinaak, ui kerrie en olie met zout en peper in een kom door elkaar. Spreid de groenten uit op een bakblik en rooster ze 20 min. bruin in de oven.
Schep de geroosterde groenten in een pan en breng samen met de peer en bouillon aan de kook. Laat de soep 15 min. zachtjes koken. Pureer de pastinaaksoep met de staafmixer, laat afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Maak soepstengels van het bladerdeeg: plak de plakjes deeg met wat eierdooier aan elkaar met 1 cm overlap, zodat je een lang vel krijgt. Bestrijk het deeg met eierdooier en bestrooi het met gehakte amandelen en parmezaan. Snijd het deeg in de lengte in 6 repen van ± 1 1/2 cm breed. Til de repen voorzichtig op aan de uiteinden en draai een van de uiteinden een paar keer om zodat je een spiraal krijgt. Leg de gedraaide deegstengels op een bakplaat met bakpapier en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Bak de deegstengels in ±15 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat de stengels even afkoelen. Verwarm de soep intussen. Schep de pastinaaksoep in de borden, garneer met wat peterselie en peerblokjes en besprenkel met olijfolie. Geef de soepstengels erbij.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Jeroen van der Spek en Eric van Lokven. Styling: Productie: Ellen van Mol