pasteitjes met pompoencurry & komkommerraita

pasteitjes met pompoencurry & komkommerraita

Het lekkerste aan de herfst? Dat je weer van alles kunt maken met pompoenen. Die doen het namelijk goed in pasta’s, stoofjes of AVG’tjes. Maar ook in kruidige Indiase curry’s.

Als je ‘m inpakt onder een laagje bladerdeeg en serveert met frisse komkommerraita wordt het echt een feestmaal.

Een lekker herfstig toetje? Op zoek naar een herfsttaart? 18x onze favorieten

Pasteitjes met pompoencurry & komkommerraita

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | indiaas | vegetarisch
Een fijne verrassing als de kruidige pompoencurry onder z'n dakje van bladerdeeg tevoorschijn komt.
Dít doe je met de overgebleven pompoenpitten!
Kooktijd40 minutes

Kookgerei

  • 4 ramequins van 8-10 cm Ø , randen ingevet

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • zonnebloemolie, om in te bakken
  • 1 el curry madras pasta
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g pompoen, geschild en in ½ cm-blokjes
  • 2 aardappels, geschild en in ½ cm-blokjes
  • 400 ml kokosmelk of kokosroom
  • 200 doperwten, diepvries
  • 4 plakjes bladerdeeg, diepvries, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el zwart sesamzaad
  • naanbrood, voor erbij

komkommerraita

  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 100 g Griekse yoghurt
  • bosje verse munt, fijngesneden
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Verhit een scheut zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de curry madras toe en laat 1 min. meebakken. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
  • Schep de pompoen en aardappelblokjes door het currymengsel en schenk de kokosmelk of -room erbij. Breng op smaak met peper en zout en laat op middelhoog vuur afgedekt 15 min. stoven.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Roer de doperwten door de pompoen-curry en vul de ramequins met de curry. Dek elk bakje af met een plakje bladerdeeg, druk de randen goed aan, het deeg mag wat overhangen.
  • Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei, bestrooi met het zwarte sesamzaad en bak de pasteitjes goudbruin in ± 20 min.
  • Meng voor de raita de komkommer met de yoghurt, munt en het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Bak het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de pasteitjes met de raita en het naanbrood.

Voedingswaarde

calorieën: 774kcal
eiwit: 18g
vet: 51g
koolhydraten: 57g
auteur: delicious.
RECEPT: MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!