aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
indiaas |
vegetarisch
Een fijne verrassing als de kruidige pompoencurry onder z'n dakje van bladerdeeg tevoorschijn komt.Dít doe je met de overgebleven pompoenpitten!
Kooktijd40 minutesminutes
Kookgerei
4 ramequins van 8-10 cm Ø , randen ingevet
Ingrediënten
1teenknoflook,fijngesneden
zonnebloemolie,om in te bakken
1elcurry madras pasta
2eltomatenpuree
400gpompoen,geschild en in ½ cm-blokjes
2aardappels,geschild en in ½ cm-blokjes
400mlkokosmelk of kokosroom
200doperwten,diepvries
4plakjesbladerdeeg,diepvries, ontdooid
1ei,losgeklopt
2elzwart sesamzaad
naanbrood,voor erbij
komkommerraita
1komkommer,in dunne plakjes
100gGriekse yoghurt
bosje verse munt,fijngesneden
1elcitroensap
Instructies
Verhit een scheut zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de curry madras toe en laat 1 min. meebakken. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
Schep de pompoen en aardappelblokjes door het currymengsel en schenk de kokosmelk of -room erbij. Breng op smaak met peper en zout en laat op middelhoog vuur afgedekt 15 min. stoven.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Roer de doperwten door de pompoen-curry en vul de ramequins met de curry. Dek elk bakje af met een plakje bladerdeeg, druk de randen goed aan, het deeg mag wat overhangen.
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei, bestrooi met het zwarte sesamzaad en bak de pasteitjes goudbruin in ± 20 min.
Meng voor de raita de komkommer met de yoghurt, munt en het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Bak het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de pasteitjes met de raita en het naanbrood.
Voedingswaarde
calorieën: 774kcal
eiwit: 18g
vet: 51g
koolhydraten: 57g
auteur: delicious.
RECEPT: MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK