lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
lactosevrij
Haal de beach vibe naar je balkon of terras met deze pasta. Garnalen maken namelijk van elk gerecht een zomerfeestje. Pangrattato wordt ook wel armeluisparmezaan genoemd, omdat je in plaats van kaas, broodkruim opbakt tot het net zo'n lekkere hartige smaak heeft.
Kookgerei
- ook nodig: keukenmachine
Ingrediënten
- 375 ml extra vergine olijfolie
- 750 g kerstomaatjes
- 5 teentjes knoflook, gepeld
- 400 g pasta casarecce of penne
- 400 g gekookte garnalen, gepeld en in stukjes gesneden
- 1/2 tl chilivlokken, om erover te strooien
basilicum-pangrattato
- 100 g zuurdesembrood van enkele dagen oud, in stukjes gescheurd
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- rasp van 1 biocitroen
- half bosje basilicum, blaadjes geplukt en in dunne reepjes
Instructies
- Verwarm de 375 ml olijfolie met de tomaatjes en de gepelde tenen knoflook in een middelgrote steelpan op hoog vuur tot de olie warm tot heet wordt. Zet het vuur daarna laag en konfijt de knoflook en tomaatjes ± 45 min. Schep ze uit de olie. Prak de knoflook en tomaatjes licht met een vork en laat enigszins afkoelen.
- Kook de pasta in een grote pan met licht gezouten kokend water in 7-8 min. beetgaar, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep de pasta in een grote kom.
- Doe het brood voor de pangrattato in de keukenmachine en mix kort tot grove kruimels. Verhit de 3 el olijfolie – of van de olie waarin je de tomaat en knoflook gekonfijt hebt – in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Voeg het brood- kruim toe en bak dit onder af en toe schudden in 3-4 min. goudbruin. Voeg de geperste knoflook, citroenrasp, basilicum en wat zout en peper toe en schud om.
- Voeg de pasta en garnalen toe aan de knoflook en tomaatjes en schep om, zodat de pasta goed bedekt is met de saus. Voeg naar smaak nog wat van de knoflook-tomatenolie toe.
- Schep de pasta in een grote schaal en bestrooi vlak voor serveren met de basilicum-pangrattato en chilivlokken.
Voedingswaarde
calorieën: 611kcal
eiwit: 26g
vet: 23g
koolhydraten: 72g
RECEPTEN, BEREIDING: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ken je dit recept al? Dahl met kokos, maïs, kikkererwten en tahini