Zin in pasta met aubergine? Maak deze topper van onze culi-expert Janneke Philippi. En bestel ook direct delicious. maart voor meer lekkere Italiaanse recepten!
Pasta met aubergine
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
Echte Italiaanse smaken! Knapperige pancetta, sappige aubergine en een snelle amandelpesto. Hmm!Of, ga voor deze heerlijke ovenpasta: cannelloni met geroosterde pompoen & gorgonzola
Ingrediënten
- 200 g pancettablokjes
- 2 aubergines
- 350 g fusilli of andere korte pasta
- 3 tomaten
- 2 el amandelen
- handvol basilicumblaadjes handvol geraspte pecorino
- 8 el extra vierge olijfolie + evt. extra voor erover
- 1 teen knoflook
Instructies
- Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de pancettablokjes in 4 min. knapperig uit. Snijd de aubergine in 1 cm-blokjes. Schep de aubergine door de pancetta en bak 10-15 min. mee of tot de aubergine gaar is.
- Kook intussen de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de beschrijving op de verpakking.
- Snijd intussen de tomaten in kwarten, haal de zaadlijsten eruit en pureer dan grof in de keukenmachine. Schep de tomaat in een kom.
- Doe de amandelen met de basilicum, de knoflook en de resterende 5 el olijfolie in de keukenmachine en pureer fijn. Schep het amandel-basilicummengsel met de pecorino door de tomaat. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en meng door de aubergine. Schep de pesto erdoor. Besprenkel evt. met extra olijfolie en breng op smaak met peper. Serveer de pasta naar wens met extra geraspte pecorino.
Voedingswaarde
calorieën: 831kcal
eiwit: 28g
vet: 47g
koolhydraten: 70g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!