paddenstoelenrisotto met eend en rucola

paddenstoelenrisotto met eend en rucola

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, feestelijk | italiaans |
Chique én comfortabel dineren? Easy! Deze risotto heeft alles wat je nodig hebt, zeker op dagen dat het weer niet fantastisch is.
Romige paddenstoelenrisotto, perfect gebakken eend en rucola voor de pit. Allemaal binnen 30 minuten klaar! Voor een lekker frisse noot kan je nog wat sinaasappelschil over de risotto raspen.
Ook heel lekker met eend: eendenkroketjes met heerlijke mayonaise.
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 15 g gedroogde paddenstoelen
  • 1 rundvleesbouillontablet
  • 300 g risotto
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2-3 reepjes (bio) sinaasappelschil
  • 2 eendenentrecotes*, op kamertemperatuur
  • 400 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en in stukken
  • 50 g parmezaanse kaas + evt. extra voor erover
  • 85 g rucola, grof gehakt
  • 2 sjalotten
  • 75 g boter

Instructies

  • Maal de gedroogde paddenstoelen in de hak- molen van de staafmixer of keukenmachine fijn. Snijd de sjalotten fijn. Los het bouillontablet op in 1 l heet water.
  • Smelt 25 g boter in een pan met dikke bodem en bak hierin zachtjes de sjalotjes. Schep de risotto en de fijngemalen paddenstoelen erdoor en bak tot de rijstkorrels glanzen en glazig zijn.
  • Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg dan de bouillon in 3-4 porties toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig. Voeg ook de sinaasappelreepjes toe. Kook de rijst in 18-20 min. beetgaar.
  • Smelt intussen in een koekenpan nog 25 g boter. Bestrooi de entrecotes met zout en peper. Bak het vlees op hoog vuur in 2-4 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens. Bewaar het vet. Laat de entrecotes 5 min. rusten in aluminiumfolie. Bak in het achter- gebleven vet de paddenstoelen beetgaar in 6-7 min. Voeg evt. nog wat boter toe.
  • Rasp de helft van de kaas. Neem de risotto van het vuur. Roer de resterende 25 g boter in vlokjes met de geraspte kaas erdoor en laat 2-3 min. rusten. Snijd de entrecotes in plakjes.
  • Schep de rucola met peper naar smaak door de risotto. Schep de risotto op 4 borden. verdeel de eendenentrecote over de risotto en rasp er extra parmezaanse kaas over. Geef er evt. extra parmezaan bij.

Voedingswaarde

calorieën: 860kcal
eiwit: 41g
vet: 45g
koolhydraten: 68g
auteur: delicious.
* Eendenentrecote is een nieuwe vondst van de supermarkt om de grote, dikke eendenborstenfilets van mannelijke eenden tot eenpersoonsporties te snijden. Zo gesneden is de baktijd nog sneller. Te koop bij sommige supermarkten. 
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!