oeufs mayonaise uit het nieuwe boek van Joris Bijdendijk

oeufs mayonaise uit het nieuwe boek van Joris Bijdendijk
Uit Chez Bijdendijk,

In Chez Bijdendijk deelt Joris 70 favoriete Franse recepten die hij graag in huize Bijdendijk kookt; van brood en patisserie tot pastei, stoofgerechten, salades, vinaigrettes en sauzen. Oeufs mayonaise mag dan natuurlijk niet ontbreken.

In het boek leert Joris je de klassieke technieken en geeft informatie over de ingrediënten. Zo kom je aan de hand van de Franse klassiekers alles te weten over bijvoorbeeld pocheren, flamberen en blancheren. Met dit boek op het aanrecht maak je zelf voortaan de lekkerste boeuf bourguignon, cassoulet, salade niçoise, cannelés en meer Franse specialiteiten.

Chez Bijdendijk cadeau bij 4 nummers delicious.

chez bijdendijk delicious aanbieding

Nieuwsgierig geworden naar Chez Bijdendijk? Ontvang het nieuwste boek van Joris Bijdendijk CADEAU bij 4x delicious. Voor maar € 34,99 in plaats van € 70. Profiteer direct!

Oeufs mayonaise recept van Joris Bijdendijk

glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | voorgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, pasen, weekend | frans | glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Tijdens zijn stages in Frankrijk – én van zijn Franse vrouw Elsa – leerde Joris álles over de klassieke Franse keuken. Beheers je de technieken, dan kun je volgens Joris uit elk ingrediënt het beste halen en eindeloos variëren. Primeur: delicious. deelt hierbij alvast een voorproef uit Joris nieuwste boek Chez Bijdendijk.
Kooktijd25 minutes

Kookgerei

  • blender

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • blaadjes van 1-2 takjes platte peterselie

peterselie-olie

  • ± 40 g platte peterselie* blaadjes geplukt
  • 200 ml zonnebloemolie

mayonaise

  • 2 eidooiers
  • 1 el fijne dijonmosterd
  • 2 el sushi-azijn
  • 1 tl wittewijnazijn
  • 500 ml zonnebloemolie

Instructies

  • Mix voor de olie de peterselie met de olie in de blender in ± 7 min. fijn. De olie wordt warm door het draaien en dat is goed. Zet een zeef boven een kom en leg er een schone doek in. Schenk de olie erin en laat uitlekken.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de eieren 7 min. Laat ze schrikken in ijskoud water en pel ze als ze koud zijn. Snijd ze doormidden.
  • Meng voor de mayonaise de eidooiers met de mosterd, sushi-azijn en witte-wijnazijn in de beker van de staafmixer of in de keukenmachine. Druppel al mixend langzaam de olie erbij tot een gladde mayonaise. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Doe de mayonaise op een bord en smeer met een lepel iets uit. Leg de helften ei erop. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi met de peterselieblaadjes. Druppel er wat peterselie-olie naast.

Voedingswaarde

calorieën: 1643kcal
eiwit: 5g
vet: 179g
koolhydraten: 2g
auteur: delicious.
* Je kunt ook andere groene kruiden nemen zoals dragon, koriander, dille, daslook, waterkers of basilicum.
Recepten & bereiding: Joris Bijdendijk, fotografie & styling: Jessie Le Compte
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: croissants van Joris Bijdendijk