aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, herfst, najaar, weekend, winter |
noors, scandinavisch |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, herfst, najaar, weekend, winter |
noors, scandinavisch |
Het is precies wat je wilt op een stralende herfstdag. Én het is alles wat je nodig hebt na een frisse, grijze dag waar je niet alleen de wind, maar ook de regen tegen had. Kortom: dit Noorse stoofpotje – soppstuing – bomvol boeiende smaakmakers is je nieuwe beste vriend.
In tegenstelling tot andere stoofpotten is hij lekker snel klaar: na 25 minuten kun je aanvallen. Liever vega? Ga dan voor plantaardige spekreepjes. Maak extra, want hier wil je meer van!
Ingrediënten
- 1 ui
- 500 g gemengde paddenstoelen
- 2 el olijfolie
- 250 g gerookte bacon- of (vega) spekreepjes
- 2 el bloem
- 300 ml volle witte wijn
- 6 takjes tijm
- 75 g hazelnoten
- 200 g biologische crème fraîche
- stevig roggebrood, voor erbij
Instructies
-
Snijd de ui fijn. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in grove stukken.
-
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Fruit de ui 1 min. Voeg het spek toe en bak in 4 min. knapperig uit. Schep de paddenstoelen erdoor en bak nog 3 min.
-
Bestrooi de paddenstoelen met de bloem en bak 1 min. zachtjes. Schenk de wijn erbij. Voeg de blaadjes van de takjes tijm toe en stoof de paddenstoelen afgedekt 5 min.
-
Hak intussen de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
-
Roer de crème fraîche door de gestoofde paddenstoelen en laat de room op laag vuur smelten. Roer tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper.
-
Bestrooi het stoofpotje met de hazelnoten en serveer met brood.
Voedingswaarde
calorieën: 639kcal
eiwit: 20g
vet: 48g
koolhydraten: 23g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!