lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
japans |
lactosevrij
Sperziebonen en taugé zijn perfecte tegenhangers van pittige garnalen. Boekweit geeft sobanoedels zo'n lekkere nootachtige smaak, maar voel je vrij om andere noedels te gebruiken.
Ingrediënten
- 1 el sesamolie
- 45 g sambal oelek
- 2 cm gemberwortel fijn geraspt
- rasp van 1 biocitroen
- 500 g grote rauwe garnalen gepeld, maar met het staartpuntje, donkere darm eruit gehaald
- 75 ml rijstazijn (5 el)
- 100 ml sojasaus
- 3 el tahini
- 1 tl fijne kristalsuiker
- 3 el zonnebloemolie
- 50 g spinazieblaadjes
- 300 g sobanoedels
- 60 g sperziebonen, in stukjes
- 3 el geroosterd sesamzaad
- taugé, voor erbij
Instructies
- Roer in een kom de sesamolie, sambal, gember, het citroenrasp en de garnalen door elkaar. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Roer in een andere kom de azijn, sojasaus, tahini en suiker door elkaar.
- Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Voeg de gemarineerde garnalen toe en bak ze onder regelmatig omscheppen 3-4 min. tot ze gaar zijn en licht kleuren. Voeg de spinazie toe en laat al om- scheppend slinken.
- Zet een pan water op het vuur en voeg, wanneer het water kookt, de sperziebonen toe. Blancheer 1 min. en schep daarna in een vergiet. Spoel direct af met ijskoud water.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud af. Doe ze in een grote kom en schep om met de azijn-tahindressing. Voeg de sperziebonen toe. Doe over in een schaal en schep de garnalen erop. Bestrooi met sesamzaad en taugé.
Voedingswaarde
calorieën: 605kcal
eiwit: 35g
vet: 18g
koolhydraten: 62g
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Op zoek naar nog meer lactosevrije recepten? Bak maïsfritters met kimchi, miso & pittige mayo