noedels met pikante garnalen

sobanoedels met garnalen-crop
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | japans | lactosevrij
Sperziebonen en taugé zijn perfecte tegenhangers van pittige garnalen. Boekweit geeft sobanoedels zo'n lekkere nootachtige smaak, maar voel je vrij om andere noedels te gebruiken.
kooktijd25 minutes
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 1 el sesamolie
  • 45 g sambal oelek
  • 2 cm gemberwortel fijn geraspt
  • rasp van 1 biocitroen
  • 500 g grote rauwe garnalen gepeld, maar met het staartpuntje, donkere darm eruit gehaald
  • 75 ml rijstazijn (5 el)
  • 100 ml sojasaus
  • 3 el tahini
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 3 el zonnebloemolie
  • 50 g spinazieblaadjes
  • 300 g sobanoedels
  • 60 g sperziebonen, in stukjes
  • 3 el geroosterd sesamzaad
  • taugé, voor erbij

instructies

  • Roer in een kom de sesamolie, sambal, gember, het citroenrasp en de garnalen door elkaar. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Roer in een andere kom de azijn, sojasaus, tahini en suiker door elkaar.
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Voeg de gemarineerde garnalen toe en bak ze onder regelmatig omscheppen 3-4 min. tot ze gaar zijn en licht kleuren. Voeg de spinazie toe en laat al om- scheppend slinken.
  • Zet een pan water op het vuur en voeg, wanneer het water kookt, de sperziebonen toe. Blancheer 1 min. en schep daarna in een vergiet. Spoel direct af met ijskoud water.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud af. Doe ze in een grote kom en schep om met de azijn-tahindressing. Voeg de sperziebonen toe. Doe over in een schaal en schep de garnalen erop. Bestrooi met sesamzaad en taugé.
Voedingswaarde:
calorieën: 605kcal
|
eiwit: 35g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Op zoek naar nog meer lactosevrije recepten? Bak maïsfritters met kimchi, miso & pittige mayo

sobanoedels met garnalen-crop
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.