maïsfritters met kimchi, miso & pittige mayo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
maïsfritters met kimchi
lactosevrij, vegetarisch
aantal 2 | lunch, lunchgerecht | | | lactosevrij, vegetarisch
Zooo lekker deze fritters, een stevige groentegerecht in een knapperig jasje. Hoewel er ook zoete fritters bestaan, serveren wij als lunch de hartige versies boordevol lentegroenten plus bijpassende sausjes. Wat dacht je van een pittige chili-mayo om je maïsfritters in te dippen?
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 200 g witte kool fijngesneden
  • sap van 1 limoen
  • 300 g maïskorrels
  • 120 g kimchi, goed uitgelekt en fijngesneden
  • 2 el witte shiro miso
  • 4 bosuitjes, fijngesneden + extra om erover te strooien
  • 2 eieren, losgeroerd
  • 30 g bloem
  • 60 ml olijfolie (4 el)

pittige mayonaise

  • 150 g mayonaise
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 tl chilipoeder

instructies

  • Meng de kool met het limoensap en zout naar smaak. Laat tot gebruik intrekken.
  • Doe de ingrediënten voor de pittige mayonaise in een kom en roer goed door elkaar.
  • Doe de maïs, kimchi, miso, bosui, eieren, bloem en 1 tl zeezoutvlokken in een kom en roer goed door elkaar.
  • Verhit 20 ml van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Schep hierin 3-4 bergjes van elk 4 el van het groentemengsel en plet ze licht. Bak de groentefritters in 3-4 min. per kant goudbruin en knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken, verhit weer wat olie in de pan en bak zo nog meer groentefritters.
  • Bestrooi de fritters eventueel met zeezoutvlokken. Serveer met de pittige mayonaise, kool en bosuitjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 945kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 77g
|
koolhydraten: 42g
auteur: delicious.
RECEPTEN HELENA MOURSELLAS. FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY. STYLING KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!